Crkva

Zbor Dockhead, poznat javnosti zbog nastupa na otvorenju ovogodišnjih Olimpijskih igara, ponovno je pjevao i to na misi zahvalnici za Paraolimpijske igre održanoj u utorak, 14. kolovoza, u katedrali sv. Jurja u Southwarku. Jedan od najemotivnijih trenutaka na otvorenju Olimpijskih igara bio je kada je ovaj zbor otpjevao pjesmu „Jeruzalem živi“ a tu su pjesmu izveli i na misi zahvalnici, javlja katolička agencija Zenit, a prenosi laudato.hr.

Kako je rekao kanonik Alan Maclean, župnik u katedrali sv. Jurja, pjevanje zbora Dockhead na misi zahvalnici za Paraolimpijske igre ima jednaku važnost kao nastup na otvorenju Olimpijskih igara. James Parker, katolički izvršni koordinator za Igre 2012., istaknuo je da je ključ pastoralnog djelovanja na Igrama da katolički biskupi jasno i glasno kažu da za svakoga ima mjesta u Katoličkoj crkvi.

„To je bila ključna tema nedavno održanog međunarodnog susreta u Londonu na kojoj se govorilo o invaliditetu, teologiji i sportu. O tome će se i nadalje govoriti i u narednim Olimpijskim igrama. Nadamo se da će paraolimpijci – bivši i sadašnji – bilo katolici ili kršćani ili pak druge vjere ili ateisti doći na misu. Želimo slaviti Boga i zahvaliti Mu na potencijalu koji je darovan svakome, osobito sportašima“, kazao je.

Savjetnica Engleske biskupske konferencije za osobe s invaliditetom, Cristina Gangemi, naglašava da Paraolimpijske igre zaslužuju jednaku pozornost kao i nedavno održane Olimpijske igre. „Paraolimpijci su jedinstveni primjer kako se uz vjeru i puno truda može učiniti najbolje“, istaknula je. Paraolimpijske igre otvaraju se u srijedu, 29. kolovoza 2012.

Laudato.hr

Foto: Shutterstock.com