Katolička molitvena aplikacija Hallow emitirala je svoju prvu reklamu tijekom Super Bowla koji se održao u nedjelju 11. veljače. Prema riječima izvršnog direktora Hallowa, Alexa Jonesa, odmah nakon emitiranja oglasa aplikacija je zabilježila najveći porast preuzimanja u svojoj povijesti.

“Dogodio se najveći broj preuzimanja u jednoj minuti koji smo ikada zabilježili”, rekao je Jones za CNA. “Već smo ispred Netflixa na ljestvici App Storea, a korizma još nije ni počela. Slava Bogu.”

Reklama koja je trajala 30 sekundi započela je s katoličkim glumcem Markom Wahlbergom koji umače ruku u blagoslovljenu vodu i radi znak križa dok ulazi u crkvu.

“Bože, koristimo ovaj trenutak da ti se zahvalimo. Zahvaljujemo ti što smo se okupili kao obitelj, kao prijatelji i kao država. Pomozi nam, Gospodine, osobito ove korizme, da postanemo bliži tebi. Amen”, rekao je Wahlbergov glas dok su se prikazivale slike obitelji za stolom, prijatelja na nogometnoj utakmici, grupe vojnika i katoličkog glumca Jonathana Roumieja (Chosen) koji prima pepeo na čelo.

Reklama je završava Wahlbergovim pozivom gledateljima da se ove korizme pridruže molitvi preko Hallowa.

“Bila je to fenomenalna noć. Ostvaren san. Prvi put ikada tijekom Super Bowla svi smo mogli odvojiti 30 sekundi da se zahvalimo Bogu”, rekao je Jones, koji je također suosnivač Hallowa.

Jones je dodao kako su se mnogi javili rekavši da će se nadahnuti reklamom ove korizme prvi put nakon dugo vremena vratiti molitvi.

Emitiranje tijekom Super Bowla bio je veliki rizik za Hallow budući da se cijena oglasnog prostora od 30 sekundi kreće oko sedam milijuna dolara.

„Kada smo radili spot, odlučili smo se jednostavno usredotočiti na to da u središtu bude Isus – na provođenje vremena u molitvi s Bogom. Bilo je nevjerojatno vidjeti kako je spot odjeknuo kod tolikih ljudi. Bila nam je čast okupiti ljude u molitvi i oduševljeni smo što ćemo nastaviti moliti zajedno sa svima ove korizme”, zaključio je Jones.