Foto: Zagrebačka nadbiskupija“Iznimno sam zahvalan svima koji su molili za mene i pomogli mi tijekom ovog uistinu izazovnog vremena”, rekao je George Pell u ekskluzivnom intervjuu za CNA, nakon što je danas Visoki australski sud srušio presudu za seksualno zlostavljanje protiv kardinala, te naredio njegovo puštanje na slobodu.

Dok je sud čitao presudu, Pell je u nekoliko stotina kilometara udaljenom zatvoru putem televizije pratio razvoj događaja.

“Gledao sam televiziju u svojoj ćeliji kada je vijest stigla”, rekao je. “Naravno, nije bilo nikoga s kime bih mogao razgovarati o tome sve dok nije stigao moj odvjetnički tim”, dodao je kardinal te nastavio:

“Ipak, čuo sam snažan uzvik odnekud iz zatvora, nakon čega su mi tri druga zatvorenika kraj mene dali na znanje da su oduševljeni zbog mene.”

Nakon puštanja na slobodu Pell je rekao da je proveo poslijepodne na mirnoj lokaciji u Melbourneu i uživao u odresku koji je bio njegovo prvo jelo na slobodi nakon više od 400 dana.

“Ono čemu se uistinu radujem je slavljenje privatne mise”, izjavio je Pell. “Dugo vremena je prošlo, pa je to uistinu veliki blagoslov.”

Govoreći o svom vremenu u zatvoru kardinal je  rekao kako je ono za njega bilo poput “dugačke duhovne obnove”, te da je vrijeme provodio u razmatranju, pisanju, i iznad svega molitvi.

“Molitva je bila veliki izvor snage za mene kroz ova vremena, uključujući molitve drugih, i iznimno sam zahvalan svima koji su molili za mene i pomogli mi tijekom ovog uistinu izazovnog razdoblja.”

Kardinal je istaknuo kako je broj pisama i razglednica koje je dobio od ljudi iz Australije i inozemstva bio “prilično nevjerojatan”, te se najiskrenije zahvalio svima koji su ih slali.

Ivo Džeba | Bitno.net