Nadbiskup New Yorka kardinal Timothy Dolan napisao je u ponedjeljak post na svojem blogu na dan prije nego se iz svoga grada zaputio za Rim na konklave, te u njemu svojim vjernicima poručio da će mu “nedostajati”.

“Naravno, ovo putovanje bit će prekrasno. Ali, stvarno volim biti vašim nadbiskupom”, rekao je Dolan i nastavio:
“Bože, molim Te, daj da se vratim doma do Cvjetnice. Neće proći niti jedan dan da ne mislim na vas. Ako ostanem dulje u Rimu, pošaljite mi maslac od kikirikija. Tamo ga nema”, napisao je nadbiskup.

“Kada budem dobio povlasticu da se pozdravim sa Svetim Ocem na dan njegova odlaska, reći ću mu da ga mi – ja i vi – volimo, molimo se za njega i zahvaliti mu”, napisao je nadbiskup.

Popularni kardinal često se u svojem blogu i na radijskoj emisiji koju vodi na postaji SiriusXM zna šaliti na račun svoje ljubavi prema hrani i borbe sa viškom kilograma. Tako je za slušatelje radija svojedobno prepričao anegdotu sa susreta sa blaženim Ivanom Pavlom II. koji se dogodio 2004., u vrijeme dok je Dolan bio nadbiskup Milwaukeeja.

“ Rekao sam papi: Sveti Oče, imam dobru vijest, nadbiskupija Milwaukeeja sve je veća. Papa me je pogledao i rekao: Vidim, kao i njezin nadbiskup”, prepričao je kardinal uz smijeh šalu blaženika na njegov račun.

G. A.