John Boehner, republikanski zastupnik i bivši predsjednik američkog Kongresa, objavio je na svom Twitter profilu video u kojem tvrdi kako ga je “snaga Duha Svetoga” nagnala da podnese ostavku na tu funkciju.

Boehner, koji je široj svjetskoj javnosti postao poznat nakon vrlo emotivnog susreta s papom Franjom tijekom njegova posjeta SAD-u, u videu pojašnjava kako ga je na promišljanje o motivu ostavke na mjesto predsjednika navelo pitanje koje mu je postavio voditelj emisije Face the Nation, John Dickerson.

“Došli smo do predzadnjeg pitanja i Dickerson je rekao: ‘Znaš, Papa je bio ondje (u Kongresu, op.a.) u četvrtak… Misliš li da te snaga Duha Svetoga dovela do te odluke?'” kaže Boehner te pritom nadodaje kako ga je to pitanje “mučilo” te nagnalo na razmišljanje idućih nekoliko dana.

Kada je problem predstavio kardinalu Washingtona Donaldu Wuerlu, napomenuvši kako konstantno razmišlja o tome što ga je nagnalo na ostavku, kardinal je odgovorio: “Pa, Johne, obično ne prepoznajemo snagu Duha Svetoga dok ne pogledamo u prošlost.”

“U tom trenutku sve mi se posložilo”, zaključio je John Boehner čineći pritom znak križa.

Bitno.net donosi vam cijeli kratki video na engleskom jeziku.

Tino Krvavica | Bitno.net