Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku 3-1 te se plasirala u osminu finala Europskog prvenstva.

Golove u ključnoj utakmici za prolaz skupine postigli su Nikola Vlašić, Luka Modrić i Ivan Perišić.

Nakon utakmice javnosti se obratio izbornik Zdravko Dalić, zahvalivši se pritom Bogu.

“Čestitam dečkima na velikoj pobjedi, na osmini finala i drugom mjestu. Ovih 10 dana bilo je veliko iskušenje, za mene i sve ostale, da ostanemo mirni, dostojanstveni i strpljivi. Hvala Bogu da nam je dao snage. Mi možemo i bit će nam sve lakše. Hvala svima koji su nam davali podršku, vi ste naša snaga, a mi ćemo biti vaš ponos”, prenosi njegove riječi HRT.

“Mi smo nakon 1:0 počeli biti malo presigurni u sebe i malo usporili, dali smo im da se vrate, no nismo posustajali, igrali smo i dalje mirno i staloženo. Nije bilo lako, ali pokazali smo kvalitetu i snagu.”

Hrvatska će u osmini finala EURO-a igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, a utakmica je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu.

“Ja želim samo hrvatske navijače, jer onda smo puno jači”, zahvalio je hrvatski izbornik.

Podsjećamo, Zlatko Dalić više je puta svjedočio svoju vjeru o čemu je govorio i u intervjuu za naš portal:

“Uvijek sam govorio da sam vjernik koji je zahvalan dragome Bogu na svemu što sam napravio u životu. Uvijek imam krunicu u džepu, ona je uvijek uz mene, ona mi daje snagu. U to vjerujem i jednostavno to se ne bojim reći. Imam molitve koje molim prije utakmice, vjerujem u Boga, vjerujem kada molim i jednostavno to je moj put, to je moj život. Tako je mene naučila moja mama, tako i ja učim svoju obitelj”, poručio je tada.