“Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se.” Ove je riječi Željka Lukanec često ponavljala u svojoj glavi i srcu i uvijek su je iznova dizale i dale joj hrabrost da u četrdesetim godinama života otvori obrt i krene svojim putem.

Nakon što je dobila otkaz, ova predana i radišna Podravka iz Virja u potpunosti se mogla posvetiti svojoj pravoj ljubavi – izradi ukrasnih predmeta u kojima je do izražaja došla sva njezina kreativnost i maštovitost.

– Znala sam da predanim radom mogu postići uspjeh, a ideja o tome što ću raditi rodila se sasvim spontano. U to sam vrijeme tražila poklon za dragu osobu, a ono što sam zamislila bila je ukrasna daščica s prigodnim natpisom – prisjeća se Željka.

Njezin je dar oduševio osobu kojoj je bio namijenjen, kao i ljude koji su ga vidjeli i tako je započela priča o malom obrtu Poklon Dobra Ideja u kojem nastaju ukrasne kutije, pločice s različitim rukom pisanim natpisima, anđeli, ogledala, poslužavnici, podmetači za čaše i mnoštvo drugih zanimljivih predmeta izrađenih u decoupage i shabby chic tehnici.

Svojom posebnošću i prepoznatljivošću njezine su rukotvorine osvojile mnoge kupce. Svaka od njih nosi osobnu poruku, pozitivne misli, ali i vjerske motive i poticaje.

Posebno je ponosna na kutiju za krštenje s natpisom “Od danas sam dijete Božje” i kutiju za vjenčanje s “Hvalospjevom ljubavi”, koje je zbog velike konkurencije zaštitila autorskim pravom.

– Kupci koji kupuju kod mene vraćaju se jer su zadovoljni. Puno pažnje posvećujem izradi i uvijek zamišljam kako će reagirati osoba kojoj je namijenjeno ono što izrađujem i drago mi je što ljudi to cijene – kaže Željka koja je u posao uključila cijelu obitelj. Suprug radi na stroju, sin Dino pomaže s internetskom stranicom, kći Ena uskače u kućanskim poslovima, a njezina majka priprema sitne detalje koji se apliciraju na proizvode.

Zahvaljujući poticaju Ministarstva poduzetništva uspjela je nabaviti stroj za obradu daščica te zaposliti dvoje ljudi.

Mnogi kažu kako njezinim radovima ne treba poseban potpis jer ono što je Željkino, od srca je i protkano je anđeoskom ljubavlju.

Bitno.net