Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju, objavilo je na svojim internetskim stranicama Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Bagarić je ispitan zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

“Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika; u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti; podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovijesti. Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti”, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjećamo, portal Index.hr, objavio je snimku na kojoj se navodno čuje glas vjeroučitelja Bagarića kako govori različite neprimjerene izjave o bivšim hrvatskim predsjednicima Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, kao i o bivšoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić. Također, mogu se čuti i riječi odobravanja o osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Snimka je prema pisanju portala nastala na jednom od njegovih školskih satova, a o cijelom slučaju oglasio se i Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije o čemu smo pisali u članku ovdje.

Bitno.net