“Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima”, stoji u zaključku priopćenja

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije putem Tiskovnoga ureda objavio je priopćenje za javnost vezano uz slučaj neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec na zagrebačkoj Knežiji, Krešimira Bagarića.

Kako prenosi IKA, Ured za vjeronauk, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ogradio se od izrečenih stavova te izražava žaljenje što je vjeroučitelj zloupotrijebio nastavu vjeronauka.

Krešimir Bagarić, u slučaju potvrde da su sporne izjave doista njegove, može se tako suočiti i s gubitkom posla.

“Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima”, stoji u zaključku priopćenja.

Podsjećamo, portal Index.hr, objavio je snimku na kojoj se navodno čuje glas vjeroučitelja Bagarića kako govori različite neprimjerene izjave o bivšim hrvatskim predsjednicima Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, kao i o bivšoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić. Također, mogu se čuti i riječi odobravanja o osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Snimka je prema pisanju portala nastala na jednom od njegovih školskih satova.

Bitno.net