Na internetskim stranicama Dubrovačke biskupije objavljeno je priopćenje Katehetskog ureda:

Vezano uz medijske napise o događaju u Osnovnoj školi Petra Kanavelića na Korčuli, a kako bi javnost dobila ispravnu informaciju o radnom zadatku za vrijeme sata vjeronauka, obavještavamo Vas kako slijedi:

U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa.

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao.

Šime Zupčić

tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije

Podsjećamo, pojedini hrvatski mediji prenijeli su navode neimenovane majke koja je izjavila kako je časna sestra u spomenutoj osnovnoj školi na Korčuli, tijekom sata vjeronauka, tražila od učenika da nacrtaju i napišu imena djece koja ne pohađaju vjeronauk.

Bitno.net donosi fotografije zadatka iz vjeronaučnog udžbenika zbog kojeg su mediji prozvali redovnicu:

Bitno.net