Projekt Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), snimanje redovničke himne „Hvala redovnika” u izvođenju Redovničkoga band aida i popratnog videospota uz otvorenje Godine posvećenog života uspješno je završen u subotu, 8. studenoga.

10330420_286791888187082_6541514752901351062_n

Foto: Facebook

Solističke dionice snimljene su u studiju „Toneter”, a zborske u zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića. Himnu za koju je tekst napisao Tomislav Baran, a glazbu i aranžman potpisuje Toni Eterović, otpjevalo je petnaestak solista, te više od sto redovnica i redovnika i redovničkih pripravnika i pripravnica iz različitih redovničkih zajednica iz cijele Hrvatske.

Soliste je na dvije audicije odabrao stručni ocjenjivački sud kojeg su činili skladatelj, aranžer i producent Toni Eterović, profesor glazbe i voditelj crkvenih i svjetovnih zborova mo. Vinko Karmelić i pjevačica popularne duhovne glazbe Željka Marinović. Snimanje himna prati i videospot čiji je autor Matko Petrić.

Promocija će biti održana u okviru svečane akademije HKVRPP-a uoči otvorenja Godine posvećenog života u srijedu 26. studenoga u 19 sati u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu.

IKA | Bitno.net