U Svetištu Majke Božje Trsatske u nedjelju 4. listopada svoju mladu misu proslavio je Riječanin fra Siniša Pucić (42), koji je zaređen za svećenika 20. lipnja ove godine u Mariji Bistrici.

Fra Siniša je član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a proslavu svoje mlade mise na Trsatu morao je već dvaput odgađati zbog pandemije koronavirusa. Dakle, u trećem pokušaju, upravo na spomendan sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Franjevačkog reda, fra Siniša je proslavio svoju mladu misu.

Mladu misu, pred mnoštvom okupljenih vjernika, obitelji i prijatelja mladomisnika koji su se smjestili u crkvi, ali i u dvorištu crkve, propovijedao je fra Sinišin dugogodišnji kolega i prijatelj fra Daniel Patafta, također iz Rijeke. Sve nazočne na početku misnog slavlja pozdravio je trsatski gvardijan fra Krunoslav Kocijan, koji nije skrivao oduševljenje što je u trećem pokušaju, konačno, fra Siniša proslavlja svoju mladu misu.

Primite mladomisnički blagosov od fra Sinisa Pucic i jedan franjevačko-dominikanski radosni pozdrav ?

Objavljuje Ivan Dominik IličićNedjelja, 4. listopada 2020.

U emotivnom ozračju, fra Daniel je u svojoj nadahnutoj propovijedi, među ostalim, istaknuo:
“U crkvi je mnogo poznatih lica koja su obilježila moj i Sinišin život u proteklim godinama. Kaže se ‘treći put Bog pomaže’, i to se i dogodilo upravo na svetkovinu sv. Franje Asiškog, što je posebna milost i malo tko se time može pohvaliti. Svećeništvo je duhovni izazov, poziv, dar od Boga.”

“Danas je radostan dan za Crkvu jer je naš Siniša životom sebe ugradio u ovo Svetište. Prolazio je svoja iskušenja, ali je izdržao. Poznajem ga dvadeset godina i ne bojim se za njega. Njegova poniznost i jednostavnost je svima nama izazov. Svojom pristupačnošću čovjeku, on radi čuda. Njegovoj majci poručujem: Nemojte plakati, niste ga izgubili, dobili ste sve nas”, kazao je fra Daniel Patafta.

Na kraju svoje mlade mise, fra Siniša je zahvalio dragom Bogu jer ga je stvorio i pozvao ga da mu se pridruži, a on mu se odazvao. Zahvalio se svojim roditeljima, majci Mirjani, koja ga je odgojila u vjeri, te pokojnom ocu Goranu za kojega je fra Siniša i prikazao ovu mladu misu. Zahvalio se i svojoj braći iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, kao i franjevcima sa Trsata koji su mu priredili ovo slavlje, Franjevačkoj mladeži – Frami, svojim prijateljima iz Prihvatilišta za beskućnike Ruže sv. Franje i ekipe iz časopisa “Ulične svjetiljke”, kojega je i sam pokretač, redakciji riječkog Novoga lista u kojoj je svojedobno radio, kao i mnogim drugim svojim životnim suputnicima, bez kojih ne bi postao osoba kakva je danas.

“Svi smo jedna obitelj, od onih praktičnih vjernika do onih koji traže Boga, nema razlike među nama, jer smo svi do jednoga ljubljena djeca Božja. Nikad vam se neću moći dovoljno zahvaliti za sve što ste učinili za mene. Jedini način na koji vam mogu i želim zahvaljivati jest da ustrajem na ovome putu kojim sam krenuo, da budem Bogu na slavu, a svakome od vas na pomoć i blizinu”, istaknuo je fra Siniša prije nego što je svima nazočnima udijelio blagoslov sa svoje mlade mise.

U nastavku donosimo prilog koji je naša izvršna urednica Rašeljka Zemunović prije šest godina snimila za RTL o neobičnom životnom putu bivšeg novinara Novog lista koji je danas na svojem Trsatu proslavio mladu misu.