Baby Lasagna, naš predstavnik na ovogodišnjoj Euroviziji, pozvao je mlade na SHKM koji će se 4. svibnja održati u Gospiću.

“Pozdrav ljudi, ovdje Baby Lasagna i želio bih uzeti samo moment da vas pozovem na Susret hrvatske katoličke mladeži”, poručio je pjevač u videu objavljenom na Instagram i TikTok profilima Susreta, dodavši: “Nadam se da ćete doći u što većem broju, puno pozdrava, ovaj put iz Istre.”

Baby Lasagna (pravog imena Marko Purišić) proslavio se pjesmom Rim Tim Tagi Dim kojom je osvojio prvo mjesto na Dori te ostvario plasman na Euroviziju gdje mu kladionice daju dobre šanse za pobjedu.

U ekskluzivnom razgovoru za naš portal Marko je nedavno posvjedočio o svom dubljem ulasku u vjeru koje se dogodilo nakon što je, unatoč vanjskim uspjesima, u sebi osjećao prazninu i tamu.

„U jednom trenutku tama je postala neizdrživa. Nazvao sam tatu koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati, a njeno mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti”, otkrio je.

Razgovor sa svećenikom postao je prekretnica koja mu je otvorila novi vid odnosa s Bogom.

„Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…“

Cijelo svjedočanstvo Baby Lasagne možete pročitati OVDJE.

SHKM u Gospiću

Susret hrvatske katoličke mladeži je najveće okupljanje mladih katolika u Hrvatskoj koje svake dvije do tri godine (uz pauzu u vrijeme pandemije koronavirusa) okuplja tisuće njih u hrvatskim gradovima. Posljednji je održan 2022. u Bjelovaru, a na najvećim susretima (poput onog u Dubrovniku 2014. i Vukovaru 2017.) znalo se okupiti i više od 30 tisuća mladih.

Iz Gospićko-senjske biskupije poručili su kako ove godine očekuju oko 15 tisuća mladih.

@shkm.gospic.2024

@Baby Lasagna Istrian ličkih korijena poziva na SHKM u Gospić! Odazovi se i ti! #SHKM2024 #radujsezasvojemladosti

♬ original sound – SHKM Gospić 2024