Tri mjeseca uoči održavanja objavljen je raspored za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću.

Radi se o najvećem okupljanju mladih katolika u Hrvatskoj koje svake dvije do tri godine (uz pauzu u vrijeme pandemije koronavirusa) okuplja tisuće njih u hrvatskim gradovima. Posljednji je održan 2022. u Bjelovaru, a na najvećim susretima (poput onog u Dubrovniku 2014. i Vukovaru 2017.) znalo se okupiti i više od 30 tisuća mladih.

Program susreta u Gospiću koji će se održati 4. svibnja objavljen je na društvenim mrežama, a izgleda ovako:

  • 9:00 Dolazak na župe
  • 12:00 Dolazak mladih u Gospić na Trg Stjepana Radića
  • 13:00 Pretprogram
  • 14:30 Procesija s Trga prema stadionu
  • 17:00 Sveta misa na stadionu “Balinovac” i koncert duhovne glazbe
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SHKM 2024. (@shkm_2024)

15 tisuća mladih hodočasnika

Iz Gospićko-senjske biskupije objavili su kako je održan sastanak predstavnika tijela uključenih u organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži i predstavnika Organizacijskog Odbora SHKM Gospić.

Tema sastanka bili su i materijali koji se odnose na prometno rješenje prihvata 200 autobusa i 15000 hodočasnika odnosno privremena regulacija prometa u vrijeme održavanje Susreta hrvatske katoličke mladeži u gradu Gospiću 2024. godine. Zatim se razgovaralo o svim tehničkim potrebama unutar organizacije te njihovim rješenjima. Ovom suradnjom donijele su se ključne točke i zaduženja koja su potrebna kako bi se Susret dobro organizirao i pružilo što bolje gostoprimstvo mladim hodočasnicima iz cijele Hrvatske i mladima koji dolaze izvan Biskupije.