Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 17. studenog 2018. od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu. Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena? Svatko da koliko može.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Korablje – Arka u Zagrebu. Korablja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva.

Djeluje u istočnom dijelu grada: radne aktivnosti, vikend programi, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji. Korablja je članica L’Arche International, mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem koji treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima.

Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima što dati drugima.

Miron Perić | Bitno.net