Papa Franjo imenovao je u utorak 23. rujna rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića članom Međunarodne teološke komisije. Dr. Tanjiću povjeren je petogodišnji mandat (2014. – 2019.), koji će obnašati zajedno s 29 novoimenovanih članova Komisije, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

– Zahvalan sam Svetom Ocu na iskazanom povjerenju i imenovanju. Radujem se zajedničkom radu i suradnji s ostalim članovima Komisije na čelu s prefektom Kongregacije za nauk vjere kardinalom Gerhadom Ludwigom Müllerom. Drago mi je da mogu nastaviti niz hrvatskih teologa koji su do sada djelovali kao članovi Komisije, prof. dr. sc. Tomislav Šagi-Bunić, prof. dr. sc. Ivan Fuček, DI, prof. dr. sc. Ivan Golub i prof. dr. sc. Tomislav Ivančić, a kojom je dvanaest godina predsjedavao kardinal Franjo Šeper – izjavio je rektor Tanjić nakon imenovanja.

Međunarodnu teološku komisiju ustanovio je papa Pavao VI. 11. travnja 1969. kako bi pomagala Svetoj Stolici, te posebno Kongregaciji za nauk vjere, u proučavanju važnih i aktualnih doktrinalnih pitanja. Komisija se sastoji od teologa iz različitih nacija i teoloških smjerova, koji su istaknuti u svojoj znanstvenoj izvrsnosti i odanosti Učiteljstvu Crkve. Više o radu Komisije može se saznati na službenoj mrežnoj stranici www.cti.va.

IKA/Bitno.net