Simona Mijoković objavila je na svom Facebook profilu status o snazi blagoslova i milosrđa, ali i osuđivanju koje je doživjela od strane vjernika na počecima svog obraćenja. Njen status, uz dozvolu, prenosimo u cijelost. Svjedočanstvo obraćenja koje je Simona svojevremeno dala za naš portal, možete pročitati OVDJE.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi prijatelji ovo je samo moje malo svjedočanstvo. S njime se možete slagati a i ne morate. Svatko ima slobodu, ali u slobodi poštujmo i drugoga ako možda drugačije razmišlja.

Najvažnije je da jedni druge potičemo na duhovnu izgradnju, da budemo jedni drugima poticaj, a nikada ne spoticaj.

Čitajući ovih dana mnoge statuse i komentare mnogih vjernika jako sam se rastužila, ali i zamislila. Naravno da svatko ima slobodu pisati na svom fejs zidu vlastiti stav i mišljenje – to je sloboda, svakako – ali ne znači da smo u pravu i uvijek možemo pogriješiti. Osim u ljubavi.

Danas mi je došlo u srcu: Simona, da je ovaj fejs tako aktivan bio, i da su tako žarili statusi u doba one moje pjesme “Lova, Lova”, ne bi ti “duhovno živa” ostala od brojnih osuda po statusima. A kamoli “zaslužila” blagoslov.

Sjećam se kad sam došla na Tabor, pa na mnogim skupovima gdje su bili vjernici, koliko sam samo imala osuđujućih pogleda: “Šta ona radi tu…” Pa koliko je samo pater Zvjezdan imao tajnih šuškanja iza leđa, ali i primjedbi jer mi je pružio ruku! Ali pater nije mario za to. On je gledao u srce.

Da sam prije 13 god rekla da želim blagoslov mnogi bi se pobunili protiv mene. “Što ta grešnica želi blagoslov!” Neću generalizirati, ali toliko koliko mogu osuđivati i ogovarati vjernici koji su upoznali Božje milosrđe, ne može se usporedit ni s jednim napadom osude grešnika koji svoje srce (još) nije otvorio Bogu.

Ali Bog ide dalje. I Bog mi daruje milost da se ne osvrćem.

Svaki put kada je mama sa mnom na svetoj misi uvijek joj kažem kada je sveta pričest: “Mama idi na blagoslov, da te svećenik blagoslovi.” Isto kažem i Mitji (očuhu). I kada su na Taboru sa nama uvijek kažem: “Pater, blagoslovite ih.” Isto kad je tata bio sa svojom partnericom, isto sam molila patera da ih blagoslovi. Ne grijeh, nego njih. Njihovo srce, njihov život. I uvijek ću svakoj osobi što god da radi iz neznanja ili slabosti, što god da živi, uvijek ću svjedočiti: idite na blagoslov.

Jer to je nešto najveće, uz molitvu, što možeš bližnjemu darovati!

To NE znači da odobravaš nečiji grijeh, nego da mu želiš spasenje, da mu želiš obraćenje, da mu želiš dobro, da mu želiš najveće dobro, da mu želiš Isusa!

“Ljubi grešnika, mrzi grijeh”, rekao je sveti Augustin. Koliko jake riječi, da možeš cijeli dan meditirat nad njima i pitati se… Svoje srce pitaj: “Kako da ljubim grešnika? Što to znači mrziti grijeh?”

Bog je Milosrdan i pravedan. Jedno ne ide bez drugoga. I prije nego iskaza svoje milosrđe i proslavi se On nam ukazuje na slabosti i grijehe. U svojoj Istini. Istini koja oslobađa. Istini koja ozdravlja. Istini koja iscjeljuje. I kada shvatimo što sve imamo u našoj dubini, kada svo crnilo koje živimo predamo Njemu, tu nastupa Njegova Svjetlost. Jer to On i jest: Svjetlost svijeta, Alfa i Omega. Tu, u svom beskonačnom milosrđu, on počne činiti sve novo.

Zašto ne dopuštamo svakome da dođe do tog milosrđa? Zašto gunđamo ako je bližnjemu potreban blagoslov? Zašto se toliko volimo postavljati na mjesto Stvoritelja, a samo smo bijedna stvorenja? Stvorenja žedna blagoslova, stvorenja koja će se obraćati dok god dišu, stvorenja koja su pozvana ljubiti bližnjega kao samoga sebe.

Kada sam živjela u najvećoj tami grijeha, bludu, nemoralu, necrkvenom braku, bulimiji, zagovarala LGBT, čitala horoskope, išla hodžama, drogirala se, jedna žena na placu Dolac na Kaptolu, kada smo snimali prilog za Red Carpet, prišla mi je i izrekla blagoslov. Blagoslov koji mi do tada nikad nitko nije dao, ali koji je utjecao itekako na moj život!

I nikada taj blagoslov neću zaboraviti. I dok god dišem poticat ću svakoga da blagoslovi svaku osobu jer nikad ne znamo koga će Otac kroz blagoslov dotaknuti i učiniti sve novo.

A vjerujte mi svaki blagoslov ima cilj – to je VJEČNOST.

(Video sam baš tražila i isključivo ga dijelim poradi te predivne tete Ružice koju više nikada nisam vidjela, ali njen blagoslov zauvijek će biti u mom srcu, a tek u Nebu biti će mi dano što je po tom blagoslovu sve došlo. Ružice, neka ti Gospodin stostruko uzvrati).

Hvaljen Isus i Marija ❤️

Dragi prijatelji ovo je samo moje malo svjedočanstvo .
S njime se možete slagati a i ne morate .
Svatko ima slobodu . Ali u slobodi poštujmo i drugoga ako možda drugačije razmislja .
Najvažnije je da jedni druge potičemo na duhovnu izgradnju, da budemo jedni drugima poticaj a nikada na spoticaj.

Čitajući ovih dana mnoge statuse i komentare mnogih vjernika jako sam se rastužila ali i zamislila .
Naravno da svatko ima slobodu pisati na svom zidu feisa svoj stav , svoje mišljenje , to je sloboda svakako ali ne znači da smo u pravu i uvijek možemo pogriješiti .
Osim u ljubavi .

Danas mi je došlo u srcu : Simona da je ovaj fejs tako aktivan bio , i da su tako žarili statusi u doba one moje pjesme ‘ Lova , Lova.’ – ne bi ti ‘ duhovno živa ‘ ostala od brojih osuda po statusima. A kamoli ‘ zaslužila ‘ blagoslov .

Sjećam se kad sam došla na Tabor , pa u mnogim skupovima gdje su bili vjernici , koliko sam samo imama osudnih pogleda .
Šta ona radi tu . .
Pa koliko je samo pater Zvjezdan imao tajnih šuškanja iza leđa ali i primjedbi jer mi je pružio ruku !
Ali pater nije mario za to .
On je gledao u srce .
Da sam prije 13 god rekla da želim blagoslov mnogi bi se pobunili protiv mene .
Što ta grešnica želi blagoslov !
Neču generalizirati ali toliko koliko mogu osuđivati i ogovarati vjernici koji su upoznali Božje milosrđe , ne može se usporedit ni s jednim napadom osude grešnika koji svoje srce ( još) nije otvorio Bogu .
Ali Bog ide dalje .

I Bog mi daruje milost da se ne osvrćem.
Svaki put kada je mama samnon na svetoj misi uvijek joj kažem kada je sveta pričest : mama idi na blagoslov , da te svečenik blagoslovi .
Isto kažem i Mitji ( očuhu ) .
I kada su na Taboru sa nama uvijek kažem patere blagoslovite ih .
Isto kad je tata bio s svojom partnericom isto sam molila patera da ih blagoslovi .
Ne grijeh , nego njih .
Njihovo srce , njihov život .
I uvijek ću svakoj osobi što god da radi iz neznanja ili slabosti , što god da živi , uvijek ću svjedočiti idite na blagoslov .
Jer to je nešto največe uz molitvu što možeš bližnjemu darovati !

To NE znači da odobravaš nečiji grijeh ,
nego da mu želiš spasenje ,
.. da mu želiš obračenje
..da mu želiš dobro
… Da mu želiš največe dobro
.. Da mu želiš Isusa!

Ljubi grešnika , mrzi grijeh – rekao je sveti Augustin. Koliko jake riječi , da možeš cijeli dan meditirat nad njima i pitat se .
Svoje srce pitaj :
Kako da ljubim grešnika ?
Što to znači mrziti grijeh ?

Bog je Milosrdan i pravedan .
Jedno ne ide bez drugoga .
I prije nego iskaza svoje milosrđe i proslavi se On nam ukazuje na slabosti i grijehe .
U Svojoj Istini , Istini koja oslobada. Istini koja ozdravlja , Istini koja iscjeljuje .
I kada shvatimo što sve imamo u našoj dubini, kada svo crnilo živimo predamo Njemu , tu nastupa Njegova Svjetlost . Jer to On i jest Svjetlost svijeta . Alfa i Omega .
Tu u Svom beskonačnom milosrdu On počne činiti sve novo .

Zašto ne dopuštamo svakome da dode do tog milosrda?
Zašto gunđamo ako je bližnjemu potrebni blagoslov ?
Zašto se toliko volimo postavljat na mjesto Stvoritelja a samo smo bjedna stvorenja ?
Stvorenja žedna blagoslova ,
Stvorenja koja će se obraćati dok god dišeju ,
Stvorenja koja su pozvana ljubiti bližnjega kao samoga sebe .

Kada sam živjela u največoj tami grijeha ,
Bludu , nemoralu , necrkvenom braku , bulimiji ,zagovarala lgbt ,
čitala horoskope, išla hodžama, drogirala se ,
Jedna žena na placu Marije Dolac na Kaptolu kada smo snimali prilog za Red Carpet prišla mi je i izrekla blagoslov .
Blagoslov koji mi do tada nikad nitko nije dao ali koji je utjecao itekako na moj život !

I nikada taj blagoslov neću zaboraviti ,
I dok god dišem poticat ću svakoga da blagoslovi svaku osobu jer nikad neznamo koga će Otac kroz blagoslov dotaknut i učiniti sve novo ❤️

A vjerujte mi svaki blagoslov ima cilj
– to je VJEČNOST ❤️

( video sam baš tražila i isključivo ga djelim poradi te predivne tete Ružice koju više nikada nisam vidjela ali njen blagoslov zauvijek će biti u mom srcu a tek u Nebu biti će mi dano što je po tom blagoslovu sve došlo .
Ružice neka ti je Gospodin stostruko uzvrati )

Objavljuje Simona Mijoković u Srijeda, 20. prosinca 2023.