Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog požeški biskup Antun Škvorčević, primivši uskrsnu čestitku od metropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija i drugih episkopa u Hrvatskoj, uzvratio im je čestitkom za Uskrs po Julijanskom kalendaru.

U čestitki metropolitu Porfiriju biskup je među ostalim napisao: „Dok ovih dana opasnost od zaraze koronavirusom stavlja u pitanje ljudske sustave sigurnosti, ispunja strahom mnoštva ljudi pred smrtnom ugrozom i odvaja ih u izolaciju, a potres u Zagrebu donosi nove patnje, kao učenicima na putu u Emaus ili u Dvorani posljednje večere pristupa nam Pobjednik nad smrću kako bi nam otvorio pamet da bolje razumijemo ono što je u Pismu objavljeno o Božjem sustavu sigurnosti, ostvarenom za nas u njegovoj muci, smrti i uskrsnuću.

Od srca želim da nam Uskrsli podari nove spoznaje o smislu našeg postojanja usred smrtnih prijetnji, oživi nade te nam svetkovina njegove pobjede nad smrću bude radosna. Sretan Uskrs Vašoj Visokopreosvećenosti, poštovanom svećenstvu i monaštvu te svim vjernicima Vaše Eparhije“.

IKA | Bitno.net