Foto: IKA

Foto: IKA

Dubrovački biskup Mate Uzinić obratio se na blagdan Gospe Lurdske Porukom uz odreknuće pape Benedikta XVI. svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjernicima Dubrovačke biskupije. U poruci biskup Uzinić podsjeća na Papino obraćanje kardinalima kad im je objavio da se 28. veljače 2013. godine u 20 sati povlači sa službe rimskog biskupa. Tu je vijest Papa objavio nakon što se “više puta preispitao pred Bogom” i došao do uvjerenja da mu “snage, zbog poodmakle dobi, više ne dopuštaju vršiti na prikladan način službu Petrovog nasljednika”, napominje biskup.

“Iako nas je ova vijest sve iznenadila, pozivam vas da je prihvatite u duhu vjerničke odanosti Petrovom nasljedniku i s neizmjernim povjerenjem u Božju providnost, koja ravna našim životima i našom poviješću. Papi Benediktu XVI. ostat ćemo trajno zahvalni za njegovu jasnoću u naviještanju Evanđelja i za njegovo hrabro suočavanje s teškim kušnjama, koje su za vrijeme njegova pontifikata pogodile Crkvu”, ističe dubrovački biskup.

Biskup Uzinić također poziva sve da se pridruže Papinu pozivu i “povjerimo svetu Crkvu brizi Vrhovnog Pastira, Našega Gospodina Isusa Krista” te upute svoje molitve Majci Mariji „da svojom majčinskom dobrotom bude na pomoć ocima kardinalima u izboru novog pape”. Toj molitvi pridružimo i molitvu za papu Benedikta XVI. i njegovo buduće služenje Crkvi, piše biskup zazivajući na sve obilje Božjeg blagoslova i moleći zagovor Blažene Djevice Marije, Majke Crkve. (ika/bitno.net)