Fotograf Glasa Koncila Bernard Čović bori se za nagradu publike svojom fotografijom na kojoj je prikazano tijelo hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića, snimljenoj u travnju 2016. godine u zagrebačkoj prvostolnici. Glasanje za najbolju fotografiju organizirano je putem Facebook stranice novinske agencije Beta, traje do četvrtka 8. lipnja, a za fotografiju možete glasati OVDJE.

Fotografija koja je osvojila simpatije stručnog žirija nastala je tijekom prošlogodišnjeg pohoda neraspadnutoga tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića Zagrebu, gdje su ga vjernici dočekali s oduševljenjem te se stotinu tisuća ljudi okupilo oko staklenoga sarkofaga. Upirali se mnogi i znatiželjne poglede u tijelo tog 135 centimetara visokoga sveca koji je umro 1942. godine.

“Bila je riječ o crkvenom događaju godine koji sam imao čast izbliza pratiti. Tijekom tri dana mnogi su dolazili vidjeti i dotaknuti tijelo, biti u svečevoj blizini. Energija i snaga koja se osjećala među vjernicima rezultirala je i fotografijom koja je ušla u finale Betina natječaja”, kazao je fotograf Glasa Koncila Bernard Čović koji je 2013. godine na istom natječaju osvojio drugu nagradu žirija.

Betina fotografija godine međunarodni je natječaj profesionalne medijske fotografije na području jugoistočne Europe, a od 2004. godine povezuje fotografe iz dnevnih, lokalnih i drugih novina te magazina i časopisa te želi poticati slobodu izražavanja i važnost fotografije.

Fotografija sv. Leopolda Bogdana Mandića jedina je s religijskim motivom koja je ušla u uži izbor, a svoj “lajk” za nju možete ostaviti do 8. lipnja na linku OVDJE.

Bitno.net