1014052_650800388319079_8118628434392280153_n

Katolička udruga iz Pule Radnici milosrdnog Isusa izvela je jučer u svom gradu upečatljiv performans kojim je poslala kršćansku poruku da su sva ljudska nastojanja u odnosu na smrt besmislena, te da je jedni način pobjede smrti život u Isusu Kristu.

Članovi udruge, naime, legli su na ulicu glumeći mrtvace, a iznad svakoga od njih stajala je poruka koja je opisivala način na koji je smrt iznenadila tu osobu i ostavila njezin život neispunjenim.

“‘Umro sa 773.000 kuna na računu, mislio je ponijeti ih sa sobom”, “A baš je krenuo podignuti najveći zgoditak u karijeri” ili “A mislila se sutra pomiriti sa sestrom” neke su od tih poruka.

Kako su članovi udruge na svojoj internetskoj strnici objasnili cilj njihova performansa bio je “posvjestiti činjenicu da još uvijek, unatoč svim našim postignućima, nemamo odgovor na smrt”.
“Čovjek danas sve planira i trudi se sve isplanirano realizirati, no u te se planove nikako ne uklapa činjenica da ne znamo koliko je još vremena pred nama. Pokušali smo kroz nekoliko motiva prikazati kako kod smrti novac ne vrijedi i kako imamo na raspolaganju samo ovaj trenutak. Dok ljudi na različite načine neuspješno proniču u misterij smrti, postoji Onaj koji je jedini u povijesti čovječanstva nadvladao smrt. On, Isus Krist želi našem životu i smrti dati viši smisao i poslanje. Želja nam je bila približiti Njegovu ljubav i milosrđe u živote naših sugrađana jer smo i sami iskusili Isusovu blizinu i dobili radost koju ne možemo zadržati za sebe”, objasnili su.

Mi u Bitno.net pozdravljamo ovaj maštoviti i dojmljivi evangelizatorski performans i nadamo se da će ih udruga Radnika milosrdnog Isusa imati još.

Galeriju slika s performansa možete vidjeti ovdje.

G. An. | Bitno.net