Groblje se nalazi u biskupiji Cheongju, u sklopu ubožnice gdje Crkva zbrinjava više od 5000 beskućnika, invalida i alkoholičara

groblje abortirane djece

www.andyprima.com

Papa Franjo će tijekom svojeg skorašnjeg posjeta Južnoj Koreji doći i na “Groblje abortirane djece” koje se nalazi u sklopu ubožnice Kkottoghnae Home u biskupiji Cheongju, te se tamo moliti za svu djecu ubijenu u abortusu, prenijela je Catholic News Agency.

Tu vijest objavio je glasnogvornik Svete Stolice o. Federico Lombardi, na tiskovnoj konferenciji na kojoj su javnosti obzanjeni detalji Papina posjeta koji započinje 13., a završava 18. kolovoza. Kako piše CNA,  Kkttongnae Home utemeljio je brat John Oh, a svećenik je i čelnikom družbe koja se bavi karitativnim radom. Kkttongnae Home dom je za siromašne, invalide i alkoholičare koji trebaju poomoć, a brat John ga je utemeljio nakon što je upoznao prosjaka po imenu Choi Gwi Dong. Unatoč svojim fizičkim hendikepima, Choi Gwi Dong je od sirotinje koju je prikupio pomagao drugim beskućnicima koji su bili fizički bolesni. Danas dom brine za oko 5000 ljudi.

“Groblje abrotirane djece” nalazi se iza zgrade gdje je smješten dom. Na njemu se nalazi statua Svete obitelji i križevi koji predstavljaju nerođenu, abortiranu djecu. Nije dakle riječ o a pravom groblju gdje se pokapaju tijela abortirane djece nego o simboličnom mjestu sjećanja i molitve za sve one koji su žrtve abortusa. Mjesto u Južnoj Koreji podsjeća pomalo na ono u Karlovcu, gdje je na gradskom groblju udruga Betlehem našeg kolumniste patera Marka Glogovića podigla spomenik Milosrdnog Isusa, posvećen žrtvama abortusa.

G. An. | Bitno.net