Don Ivica Pervan rođen je 1971. godine u Doboju, a odrastao je u selu Mladoševica, Župa sv. Ilije Proroka – Novom Šeheru u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju je pohađao u dubrovačkom sjemeništu, a teologiju u Splitu i u Rimu (Urbaniana 1993.-1998.). Svećeničko ređenje je primio u rodnoj župi 18. srpnja 1998. godine, piše Dubrovačka biskupija.

Po povratku sa studija iz Rima, godine 1999. započeo je službu župnika u Postranju i Brgatu. U kolovozu 2002. imenovan je pomoćnikom kancelara u Ordinarijatu u sređivanju biskupijskoga arhiva. Ujedno je bio pastoralni suradnik u Župi sv. Petra na Boninovu, te je bio nastavnik vjeronauka u Biskupskoj klasičnoj gimnaziji.

Od prosinca 2007. je župnik Župe sv. Petra na Boninovu, a od studenog 2010. i dekan Dubrovačkog dekanata. Kancelar Dubrovačke biskupije bio je u periodu od 2013. do 2019. godine. Godine 2015. prešao je na službu župnika u Župu Svetog Spasa (danas Presvetog Spasitelja) u Mokošici. Te iste godine imenovan je dekanom dekanata Dubrovnik 2 te kanonikom obnovljenog Stolnog kaptola Svete Marije u Dubrovniku.

Dugi niz godina je biskupijski delegat za ekumenizam i međureligijski dijalog te član Vijeća za katoličke škole pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Bio je pročelnik Vijeća za kulturu, povjerenik za duhovna zvanja, delegat za duhovne pokrete i molitvene zajednice u Biskupiji kao i član Zbora savjetnika, Svećeničkog vijeća i Biskupijskog pastoralnog vijeća. Sudjelovao je u organizaciji brojnih biskupijskih projekata, kao što su: Euharistijski kongres, dolazak pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) i drugih.