Apostolat Molitve

Apostolat molitve pokrenuo je svoju novu web stranicu na adresi www.apostolatmolitve.org.

Ovaj duhovni pokret pokrenuo je godine 1844. pater François-Xavier Gautrelet kao duhovnik isusovačkih bogoslova u Valsu u Francuskoj. Osjetio je kod svojih bogoslova misionarski žar i nestrpljivost zbog studija koji im je priječio da odmah krenu u misije. Razmišljao je o tome kako ih učiniti misionarima i za vrijeme njihova studija. Tražio je načina kako pomoći tim mladim isusovcima, bogoslovima da sudjeluju u misijama svojih starijih kolega isusovaca koji su već radili u misijama širom svijeta. Shvatio je kako bi se to moglo ostvariti molitvom.

P. Gautrelat im je jednostavno rekao da trebaju svaki dan prikazati, u zajedništvu sa Srcem Isusovim, svoju molitvu, svoja djela, znači napose svoj studij, i svoja trpljenja za spasenje svijeta. To se prikazanje može živjeti jedino u intimnom zajedništvu s Kristom u Euharistiji. To svakodnevno prikazanje samoga sebe bio je odgovor na njegovu ljubav i odluka da se slijedi Isusa Krista u dubokoj ljubavi prema njemu i u poučljivosti Duhu Svetom.

Tako je nastao ovaj duhovni pokret koji se ubrzo raširio po cijelom svijetu. On pomaže svim vjernicima koji su članovi Apostolata molitve da budu misionari na svojim radnim mjestima i u svojim zajednicama ako svaki dan prikazuju Srcu Isusovu svoje molitve, riječi, djela i trpljenja. AM poziva svakoga u njegovu zvanju na aktivnu suradnju u poslanju Crkve. Svi su pozvani da budu apostoli na ovome duhovnom putu koji je ukorijenjen u Euharistiji i u Srcu Isusovu.

isusovci.hr