Misu je predvodio njihov sin velečasni Vinko Puljić, a u koncelebraciji je sudjelovalo više svećenika, među njima Generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije Željko Majić, ravnatelj hrvatske inozemne pastve Ivica Komadina, velečasni Zlatko Sudac, prijatelj obitelji Puljić, don Ilija Janjić, donedavni dušobrižnik Hrvatske katoličke misije u Švedskoj, kao i brojni svećenici podrijetlom iz župe u Rotimlji.

Za vrijeme ovoga slavlja propovijed je održao don Krešo Puljić koji se osvrnuo na brak općenito te na život i djelovanje dijamantnoga bračnog para Kate i Marka.

Kata, djevojački Pavlović, rođena je u dijelu Rotimlje koji se naziva Krajselo na spomendan sv. Kate 25. studenoga 1930. Prema imenu ove svetice nadjenuli su joj ime roditelji. Marko je rođen 24. svibnja 1931. u selu Dolovi, koje pripada Rotimlji. Kršćanski brak sklopili su 26. studenoga 1955. u istoj crkvi pred ondašnjim župnikom don Ivanom Kordićem, a kao svjedoci  nazočni su bili Slavko Lovrić iz Dračevica i Stana Puljić s Dolova.

Misi zahvalnici za doista izuzetan jubilej nazočilo je petoro djece bračnog para – osim don Vinka, sestre blizanke Janja i Staza, te braća Pavo i Ivan, poznati duhovni kantautor i bliski suradnik velečasnog Sudca – te brojna unučad i praunučad.

DSC_0226

Slavljenici i njihova djeca. Foto: Privatni arhiv.

Misno pjevanje predvodili su župni zbor “Paulus”, te pjevačica Maja Blagdan i Ivan Puljić.

Evo kako je Ivan Puljić opisao proslavu 60. obljetnice braka svojih roditelja:

”U maloj sam opasnosti da budem subjektivan, ali ću ipak ovo opisati jednom svojom mišlju: Kao što se kroz život naših roditelja trajno provlačila jedna nit Božjeg blagoslova, ovome svijetu vrlo često sakrivena, tako je bilo i na ovaj slavljenički dan. Otvorena ljudska srca, molitva i pjesma svih nazočnih i jedna prisutna ali ipak nevidljiva Božja Ruka, koja naše roditelje prati cijeli život, bijaše nad čitavim događajem.”

DSC_0189

Obitelj Puljić na okupu, s njihovim prijateljem vlč. Zlatkom Sudcem. Foto: Privatni arhiv.

Ovo što je rečeno i mnogo toga drugoga bili su razlozi da se ova obitelj sastane toga blagoslovljenoga dana u svome rodnom zavičaju i u svojoj dragoj crkvi, gdje su svetom misom zahvalili Bogu na svim darovima i dobročinstvima u burnome životu slavljenika i svih njihovih, koji se takvim najjače očitovao u Domovinskom ratu (1991.-1995.) kada su se tresli Stjepan Krst, Rotimlja, Stolac…

don Ilija Drmić | Bitno.net