Svetište Majke Božje Trsatske, uz katedralu sv. Vida, jedino je mjesto u Riječkoj nadbiskupiji gdje se može dobiti potpuni oprost tijekom cijele Godine milosrđa.

S obzirom na to da se nalazimo u Velikom tjednu u kojem promišljamo o Kristovoj otkupiteljskoj patnji, trsatski franjevci izdali su mali “priručnik” o ispovijedi i Godini milosrđa na pomoć svima koji se žele dobro i temeljito ispovjediti te dočekati Uskrs “bjelji od snijega”.

Izdani letak tako u sebi sadrži ispit savjesti kao i objašnjenje što je potpuni oprost te kako se on može zadobiti. Uz to dodane su i posebne molitve za Jubilej milosrđa.

Iz Trsatskog svetišta također poručuju: “Iskoristite priliku za ispovijed i potpuni oprost! U Trsatskom svetištu ispovijedamo u Velikom tjednu: svaki dan od 7 do 12 sati, te od 16 do 19 sati (na Veliki četvrtak i petak do 18 sati zbog Obreda, na Veliku subotu do 18:30 sati, a na sam dan Uskrsa nema ispovijedi).”

Ako ste razmišljali o povratku kući k Ocu koji vas željno iščekuje ili samo želite obnoviti odnos koji toliko često narušavamo svojim grijesima, ovaj priručnik svakako će vam biti od pomoći. Trsatski franjevci već vas iščekuju…

Cijeli letak možete skinuti OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net