Može li postojati netko tko se opredijelio za svećeničko zvanje, dakle po prirodi svog poziva posvetio čitav život vjeri i njezinu naviještanju, a koji istovremeno smatra da je upoznavanje s tom istom vjerom (onih koji to slobodno žele i izaberu) indoktrinacija koju bi trebalo izbjeći?

Djeca

Izgleda da može, barem u slučaju don Ivana Grubišića. Spomenuti se svećenik naime, kako javlja danas.hr u članku naslovljenom „Nek’ vjeronauk drže u svom prostoru, a ne u školama“, usprotivio tome da Crkva koristi državne škole za nešto za što ima svoje kapacitete. U svezi s tim izjavio je sljedeće:
Nisu ovdje samo novci u pitanju, nego i indoktrinacija mladih, stvar je u programima koji nisu u skladu s tendencijama u građanskom društvu. Djeca dolaze u raskorak s onim što ih čeka u životu u odnosu na ono što su učila na vjeronauku. Treba li država vjerskim zajednicama davati privilegije i novac i da drže nastavu u građanskoj školi kad imaju svoje prostore? Zašto tamo ne drže vjeronauk?

Neki očito imaju krizu identiteta i od trenutka do trenutka – kad je Crkva u pitanju – koriste vrlo rastezljivo zamjenice mi i oni…

K.S. | Bitno.net