Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić na susretu s ravnateljima osnovnih i srednjih škola upozorio je na opasnosti od gender ideologije koju određeni krugovi pokušavaju nametnuti hrvatskom društvu, objavila je Slobodna Dalmacija.

“O toj najnovijoj ideologiji, nažalost, velik dio europskog svijeta još nema dovoljno informacija. Mi smo je osjetili na ovom zadnjem referendumu, a osjetila ju je i cijela Europa, od Madrida do Urala. Ta nova filozofija seksualnosti niječe narav koju čovjek rođenjem dobiva. Više, naime, ne vrijedi Biblija koja veli da je Bog stvorio čovjeka kao muško i žensko. I ako nema te dvojnosti muškarca i žene, onda, kako zaključuje Benedikt XVI., nema ni obitelji”, prenosi Slobodna Dalmacija izjavu nadbiskupa koji je gender ideologiju, prenosi dnevni list, opisao kao “atentat na oblik obitelji koju čine majka, otac i djeca”.

Nadbiskup se sastao s ravnateljima na tradicionalnom susretu u sjemeništu “Zmajević” te im zaželio sretan Božić i Božju pomoć u ostvarenju njihove službe.

Bitno.net