Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić Večernjakova je osoba 2021. godine.

Informaciju je na svom Facebook profilu objavio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

“Na jedanaestom izboru Večernjeg lista za osobu godine, stručni žiri na čelu sa Žarkom Ivkovićem laskavu titulu dodijelio je čovjeku, svećeniku, biskupu čija je blagost i umjerenost u djelovanju i javnoj komunikaciji ublažila podjele u vremenu pandemije, i na trenutke ljekovito djelovala na hrvatsko društvo. Nagradu smo mu danas uručili u Večernjem listu”, napisao je Klarić.

Jedanaestu osobu godine po izboru Večernjeg lista izabrali su čitatelji portala vecernji.hr uz jedanaesteročlani žiri kojeg su činili profesor na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Dragan Bagić, profesorica političke komunikacije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Marijana Grbeša, profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, stručnjak za odnose s javnošću i imidž te profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Božo Skoko, znanstvenica i predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu akademkinja Mirna Šitum, znanstvenica Ekonomskog instituta u Zagrebu Maruška Vizek te Večernjakovi urednici i novinari Ljubica Gatarić, Milan Ivkošić, Marinko Jurasić, Bojana Radović i Žarko Ivković, koji je predsjednik žirija.

Ovo je bilo drugi puta da je mons. Uzinić nominiran za Večernjakovu osobu godine, a dosadašnji pobjednici bili su Mladen Bajić 2011., Ante Gotovina 2012., Dubravka Glavaš 2013., Mate Rimac 2014., Kolinda Grabar-Kitarović 2015., Nenad Bakić 2016., Tvrtko Barun 2017., Zlatko Dalić 2018., Tomislav Luetić 2019. i volonter 2020. godine.

Inače, riječki nadbiskup koadjutor u lipnju 2021. godine dao je veliki intervju za naš portal koji možete pročitati OVDJE.