susret MSM

Potaknuti ovom Isusovom rečenicom u želji da poruka dođe do srca mladih, odlučili smo pokrenuti nešto radikalno, autentično, nešto baš za mlade.

Radi se o zajedništvu mladih katolika koji žele svjedočiti Božju ljubav živeći čistoću prije braka. Pokret Mladi srca Marijina je pokret koji povezuje djevojke i mladiće – katolike koji su primili sakrament sv. Potvrde i žele aktivno živjeti vjeru. Ne žele vjerovati reklamama, šarenim časopisima i serijama koje nude laž te stvaraju bolnu prazninu. Želimo pozvati mlade da ne nasjedaju na bijedne prijevare Zloga.

Misija je izazovna. Izazov je povjerovati pravoj ljubavi, koja ima svoja pravila, tijek i cilj, koja vodi do istinskog zajedništva s Bogom i ljudima. Mnogi mladi nas često pitaju kako sačuvati Božji dar nevinosti u svijetu koji vrši svojevoljno seksualno nasilje nad našom maštom i voljom (snažna erotizacija društa: svakodnevno, sve manje prikriveno, posvuda)? Božja riječ nas ohrabruje: “Kako će mladić čistim sačuvati put svoj; čuvajući riječi Božju”. (Ps 119,9) Čitajući i prakticirajući Sveto Pismo, ulazimo u savez s Bogom, koji nam jamči svoju zaštitu i vodstvo. Približavajući se Gospodinu, udaljujemo se od onoga i od onih koji štete našoj odluci za čistoću.

Pokret Mladih Srca Marijina temelji se na teologiji tijela Ivana Pavla II. pomoću koje pronosi jasnu poruku da je tijelo stožer spasenja. Tijelo je Hram Duha Svetoga. Upravo potaknuti teologijom tijela shvaćamo da se borba za ljudske duše odvija preko našega tijela. Ta borba počinje već u osnovnoj školi kada se pred djecu i mlade stavlja izvrnuta slika spolnosti. U želji da poruka teologije tijela dođe do mladih, osmisli smo plan i program susreta i kateheze za krizmanike, srednjoškolce i studente.

Cilj ovog pokreta je da se u lokalnim župnim zajednicama u dogovoru s trenutnim župnikom ili župnim vikarom (ili redovnicom odnosno redovnikom) u suradnji s mladićima i djevojkama osnuje jedna grupa mladih koja bi se okupljala na zajedničku molitvu, razmišljanje o predbračnoj čistoći, katehezi utemeljenoj na teologiji tijela Ivana Pavla II. Svaka ta grupa autonomna je i za svaku odgovara lokalno vodstvo te može osmisliti vlastiti program rada i tempo susreta. Mi želimo samo pomoći da se stvar pokrene. Kordinatori, moja supruga i ja, povezujemo grupe i dogovaramo djelovanje, zajedničke susrete i moguće duhovne obnove. Odazvali su se i neki svećenici jer su prepoznali u ovome način da se približimo mladim ljudima, parovima, pojedincima te im se na taj način navijesti Radosna vijest.

Prošle godine na dan Bezgrešnog srca Marijina počeli smo s prvim susretom za predbračnu čistoću na kojemu su se okupili mladi iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Siska, Koprivnice, Tomislavgrada (BiH)… Ove godine nastavljamo s zajedničkim susretom mladih 13.6. (subota Bezgrešno srce Marijino) u pavlinskom samostanu Svetice kraj Ozlja. Susret će početi u 9.30. Za sve informacije se može javiti na mail mladisrcamarijina@gmail.com ili facebook stranica MLADI SRCA MARIJINA. Veseli nas da se i ove godine najavilo dosta mladih koji će doći. To samo pokazuje da mladi traže pravu ljubav koju im samo Bog može dati.

Matija Milošič, vjeroučitelj i kordinator pokreta Mladih Srca Marijina | Bitno.net