Slučaj župnika iz splitskog predgrađa koji je za Cvjetnicu pozvao vjernike na misu komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Ja se mogu zahvaliti HBK na uputama koje su poslali. Mislim da pozivanje vjernika unatoč svim sugestijama nije dobro za zdravlje ljudi. Policija apelira, ukazuje da to nije dobro i nadam se da će poruke o tome, iako je to naravno prvi put da se to događa, da će doći do svih svećenika, jer time šire onu poruku ljubavi, a to je da u ovom trenutku sačuvamo jedni druge”, poručio je Božinović na konferenciji za medije koju je Nacionalni stožer civilne zaštite sazvao danas u 14 sati.

Podsjećamo, don Josip Delaš, župnik u splitskom predgrađu Sirobuja, potvrdio je jučer da je pozvao vjernike da sudjeluju na euharistijskom slavlju.

„Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu”, izjavio je, dodavši kako se “ispred crkve uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu jer ih je policija u tomu onemogućila”.

Na svećenikov potez osvrnuo se i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Miroslav Vidović.

„Ne bih rekao da je on udarna vijest. Udarna vijest je blagdan Cvjetnice. Mi smo svim svećenicima poslali detaljne upute. Don Josip ima svoje razloge zašto se oglušio, mi ćemo učiniti sve da se to ne ponavlja”, poručio je mons. Vidović u izjavi za Dnevnik Nove TV.

Dodajmo kako je na današnjoj konferenciji za medije ustvrđeno kako u Hrvatskoj ima 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom te ukupni broj oboljelih sada iznosi 1222.

Nažalost, zabilježena je i nova žrtva. Radi se o muškarcu srednje životne dobi koji nije imao zdravstvenih problema.

Tino Krvavica | Bitno.net