Prema podacima s više od 99 posto izbornih mjesta, naš višegodišnji kolumnist Marin Miletić postao je saborskim zastupnikom.

Rođeni Riječanin u Sabor je ušao s prvog mjesta na listi Mosta koji je u VIII. izbornoj jedinici osvojio 5,82 posto glasova. Na području Istre, Hrvatskog primorja i kvarnerskih otoka pripao mu je i velik broj preferencijalnih glasova, čak 49,92 posto svih glasova Mosta u toj jedinici.

Marin Miletić karijeru je započeo kao vjeroučitelj te je godinama predavao u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. Tijekom svog djelovanja pokrenuo je Zdrug katoličkih skauta Hrvatske, koji diljem zemlje okuplja stotine mladih. Organizirao je više prepoznatljivih projekata na lokalnoj razini, poput komemoracije “Vukovar u Rijeci” te ljetovanja djece iz Srebrenice.

Prije dolaska na Bitno.net novinarsko iskustvo brusio je na Radiju Trsat te pišući kolumne za Novi list. Jači izlazak na političku scenu i nacionalnu prepoznatljivost stekao je kao jedan od govornika na prosvjedu prosvjetara koji je u studenom prošle godine, u centru Zagreba, okupio tisuće radnika u obrazovanju.

Timu kolumnista našeg portala pridružio se početkom 2018., napisavši niz zapaženih i čitanih kolumni. Posljednju kolumnu, u skladu s njegovom najavom kandidature na listi Mosta i početka predizborne kampanje, napisao je 6. svibnja.

Vjerujemo da će onu istu gorljivost, vjeru i ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini koju je pokazivao u našim tekstovima pokazati i kao zastupnik u Hrvatskom saboru.

*Veliki ispovijesni razgovor iz 2017. u kojem je Marin Miletić za naš portal posvjedočio o svojem obraćenju te progovorio o brojnim temama možete pročitati OVDJE.