“Ovo je zemlja hrabrih učitelja, hrabrih radnika, hrabrih studenata, hrabrih učenika, hrabrih ljudi. Ovo danas ovdje je naš krik za pravdu, za bolju Hrvatsku, za zemlju s manje beskućnika, koja će se više boriti za siromašne, za radnike koji će dobivati poštenu plaću. I onda nas neki pitaju zašto štrajkamo? Štrajkamo zbog nepravde koju godinama trpimo, zato što nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši birokracijom”, izjavio je danas na prosvjedu kolumnist Bitno.neta Marin Miletić. U svojem nadahnutom govoru na prosvjedu pod nazivom “Hrvatska mora bolje” Miletić je poručio kako se njegovi kolege prosvjetari bore na bolje društvo, za Hrvatsku u kojoj će htjeti živjeti.

Dodao je kako prosvjetari prosvjeduju jer ih svatko može anonimno prijaviti. “Ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava. Moja kolegica radi 38 godina, 8 mjeseci i 3 dana, zadnja plaća joj je bila 6200 kuna. O čemu pričate vi, gospodo političari? Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!”

Također je podsjetio kako je premijer Plenković nedavno izjavio kako je na jednom skupu okupio Ligu prvaka. Ustvari se referirao na premijerove riječi koje je izgovorio na Kongresu EPP-a u Zagrebu. “Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim ‘fake’ tabletima iz Kine koji nakon mjesec dana više ne rade, koje izbacuju iz francuskog školskog sustava”, naglasio je riječki vjeroučitelj.

Inače, Jutarnji list je njegov govor na Trgu proglasio najdojmljivijim. Posljednju Miletićevu kolumnu o prosvjedu prosvjetara možete pročitati OVDJE.

Bitno.net