*Danas je, u poslijepodnevnim satima, objavljeno priopćenje nadbiskupa Đure Hranića o slučaju zaraze u Đakovu. Među zaraženima je i mons. Marin Srakić koji je, ne znajući da nosi virus, predvodio dva krizmana slavlja. Priopćenje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

U posljednja dva sata u Osječkoj-baranjskoj županiji zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je kako je u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa zaraženo 36 osoba, a nadbiskup đakovačko-osječki u miru Marin Srakić pozitivan je na koronavirus i hospitaliziran u KBC-u Osijek, piše Večernji list. Trenutno se u izolaciji nalaze nadbiskup Đuro Hranić i biskup Ivan Ćurić.

Jutarnji list javlja kako je nadbiskup u miru Marin Srakić, zajedno s još petero đakovačkih pacijenata, hospitaliziran u KBC-u Osijek. Međutim, prema riječima prof. dr. Ljiljane Perić, šefice osječke infektologije, dobrog su općeg stanja i nisu životno ugroženi.

“Čitav samostan je testiran, i bogoslovi koji su bili s njima u kontaktu. Jedan je bogoslov pozitivan. Prosječna dob pozitivnih časnih sestara je 62 godine. Uzimaju se i dalje uzorci iz Osijeka i Đakova”, dodaju iz Stožera.

Zavod za javno zdravstvo u prijepodnevnim je satima uzimao uzorke iz Dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret, koji vode Milosrdne sestre svetog Križa.

„Izvidnice se rade i u njihovoj ustanovi u kojoj se brinu o starijim osobama. Za sada tamo nemamo pozitivnih na koronu, ali ne znači da neće biti kada uzmemo sve njihove uzorke i uzorke njihovih kontakata te obradimo rezultate testiranja“, kažu iz Stožera.