Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, 25. ožujka 2021., predvodio je svečani blagoslov novih prostora Radija Marije na adresi Kamenitog stola 11. Blagoslovu prisustvovala je predsjednica radija Nevenka Mišić, dopredsjednik Božo Barun, glavni urednik pater Stjepan Fridl te ostali djelatnici i suradnici radija.

Kardinal Josip Bozanić na početku je obišao nove prostore Radija Marije te zajedno s okupljenima izmolio Anđeo Gospodnji. Potom je uslijedila uvodna riječ patera Fridla, čitanje Riječi Božje te poruka i čestitka Kardinala te sam blagoslov novih prostora radija i svih njegovih djelatnika, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U uvodnoj riječi pater Stjepan Fridl istaknuo je kako je svetkovina Navještenja na poseban način blagdan svjetske obitelji Radija Marije. “Mi vjerujemo da je projekt Radio Marije Gospino djelo, zato i naš radio nosi lijepo ime nebeske Majke Marije. On je dar neba za Crkvu, a ima za cilj da cjelokupnim svojim programom naviješta obraćenje, a to je temelj Kristove blage vijest”, pojasnio je pater Fridl. Navedenu izjavu potkrijepio je činjenicom kako Radio Marija danas djeluje na pet kontinenata u osamdeset i šest zemalja. Izrazio je i zahvalnost svima koji podupiru Radio, posebno zahvalivši obitelji Radić, tj. pokojnom Juri i njegovoj supruzi Jadranki, koji su nove prostore donirali Radiju Mariji. Na kraju svog obraćanja p. Fridl zamolio je Gospodina da Radio Marija “živi, dalje napreduje, raste i cvjeta svojim poslanjem.”

Kardinal Josip Bozanić osvrnuo se na blagdan Blagovijesti i anđelovog ohrabrenja Mariji riječima Ne boj se! te je pojasnio kako ne bojati se Boga znači prihvatiti Njegove zapovijedi i ići Njegovim putem jer On donosi Blagu vijest. “Želim da ovaj naš radio, Radio Marija, koji nosi tako lijepo ime, bude upravo prenositelj Blage vijesti, Radosne vijesti koja dolazi s neba i za čovjeka. Čovjek je potreban te Vijesti i onda kada toga nije svjestan. To je ono što želimo da nastavi činiti Radio Marija”, poručio je Kardinal.

Predsjednica radija Nevenka Mišić pojasnila je prednosti novog prostora: “Mogu sa sigurnošću reći da su nam sada puno veće mogućnosti u Marijinom domu, tj. u novim prostorijama koje smo dobili zahvaljujući dobrim ljudima. Sada imamo dva velika studija, režiju gdje ljudi mogu snimati emisije, imamo prostore za druženje volontera, veliku dvoranu u koju će, kada prođe ovo vrijeme, i volonteri početi dolaziti. Mi ćemo voditi brigu i educirati ljude jer Radio Marija uključuje velik broj volontera u svoje aktivnosti”, izjavila je predsjednica Radija Marije.

Dopredsjednik Božo Barun govoreći o svetkovini Navještenja osvrnuo se na riječ blagovijest, rastavivši je na dva dijela: blaga vijest. “To je od izuzetne važnosti za nas kada nemamo previše blagih vijesti. Naprotiv, imamo puno tužnih, žalosnih, dramatičnih vijesti koje danas preplavljuju ljude. Stoga je upravo uloga Radija Marije da u ovom svijetu, koji je pritisnut lažnim vijestima, navijesti jednu drugu sliku budućeg svijeta u kojemu više neće biti ni laži, ni podvala, ni ubijanja, što kaže Riječ Božja, ni smrti, ni suza, ni jauka, ni boli”, naglasio je.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija