kardinal burke u Hrvatskoj kardinal Burke u Zagrebu I Božja Ljubav tijelom postala

Nakon objave kako će kardinal Raymond Leo Burke, jedan od vodećih predstavnika tradicionalne struje u Crkvi, gostovati u Hrvatskoj prilikom prvog TradFesta – festivala tradicije i konzervativnih ideja, čini se kako to neće biti njegova jedina stanica u našoj zemlji.

Naime, kako je Bitno.net već pisao, premda spomenuti festival organizira zaklada Vigilare, za dolazak kardinala Burkea u Hrvatsku najviše je zaslužan Robert Dumančić, urednik portala Quo Vadis Croatia, koji je američkog kardinala pozvao u Zagreb radi predstavljanja hrvatskog izdanja njegove knjige “I Božja Ljubav tijelom postala”.

Predstavljanje knjige u kojoj se kardinal posebno osvrće na euharistiju, održat će se u nedjelju, 23. listopada 2016. godine, u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta s početkom u 18 sati.

Prema informacijama s portala Quo Vadis Croatia, Burkeov boravak u Hrvatskoj uključuje i posjet Splitu 25. listopada, premda još uvijek nisu poznati detalji oko njegova boravka u tom gradu.

Knjiga “I Božja Ljubav tijelom postala” izlazi u nakladi Sofijine kuće, a predgovor za hrvatsko izdanje napisao je kardinal Robert Sarah, prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

“Nemoguće je ne uočiti važnost materije kojom se bavi ova knjiga, koju smatram pravim pravcatim draguljem, naročito zbog toga što pruža toliko podsjetnika koje naše sudjelovanje u svetoj žrtvi na oltaru čini puno svjesnijim, aktivnijim, plodonosnijim”, napisao je kardinal Sarah, ustvrdivši pritom kako se radi o “duhovnom traktatu” koji “sažima učenja pape svetog Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI.”

“S tom se knjigom osobno u potpunosti slažem”, zaključio je Sarah.

Tino Krvavica | Bitno.net