Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku srpskom patrijarhu Irineju, episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Slaveći povijesni događaj otkupljenja što smo ga baštinili po muci, smrti i uskrsnuću Gospodina našega Isusa Krista, obvezali smo se radosnu vijest uskrsnuća prenositi po svem svijetu. Ona je smisao življenja i neiscrpan izvor nade za sav ljudski rod. ‘Nije ovdje! Uskrsnu’ (Mt 28, 6). Tražiti i naći Uskrsloga znači shvatiti smisao vlastitog života, učvrstiti se u nadi da ništa nije izgubljeno, već u Kristu na novo stvoreno. Vama te Vašim preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Povezan s Vama u zajedništvu uskrsne vjere i željom da Vas Gospodin nadahnjuje u pastirskoj službi, iskreno Vas s poštovanjem pozdravljam”, poručio je kardinal Bozanić.

Uskrsnu čestitku kardinal je uputio i pravoslavnom metropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, svećenstvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi.

“Zahvaljujem na ljubaznim čestitkama koje ste mi uputili prigodom vazmenih blagdana. Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima, srdačno čestitam svetkovinu uskrsnuća našega Gospodina. Ušavši u uskrsnu stvarnost, Krist nas poziva da ga slijedimo. Ali usmjerenost čovjeka prema nebu nije razlog da zanemari ovozemaljsko poslanje, već da ojačan Kristovim primjerom i snagom Evanđelja hrabro svjedoči uskrsnu poruku spasenja. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja”, napisao je u čestitki kardinal Bozanić.

Bitno.net