Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović jučer je premijeru Andreju Plenkoviću poklonio knjigu Abby Johnson “Neplanirano”. “Poštovanom predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, u nadi da će smoći hrabrosti i zaštititi život od njegova začeća”, napisao je u posveti.

Saborski zastupnik Zekanović je tijekom podnošenju izvješća o radu Vlade u Saboru reagirao na premijerovu izjavu o prirodnom prirastu. Također mu je prigovorio jer u saborsku proceduru još nije stavljen njegov prijedlog “Zakona o zaštiti života”, što se temeljem zahtjeva Ustavnog suda moralo dogoditi, donosi Večernji list.

“Dakle, morali ste već donijeti u proceduru, staviti u proceduru i donijeti Zakon o zaštiti života, vi ga nazivate ‘zakon o pobačaju’ i ja ću vam ovdje dati jedan podsjetnik, poklonit ću vam jednu knjigu, radi se o Abby Johnson, knjiga je ‘Neplanirano’, osoba se obratila pa se možda i vi obratite pa onda kao pravi kršćanski demokrat budete imali hrabrosti pa donesete ovaj zakon”, izjavio je zastupnik Zekanović.

“Neplanirano” je međunarodni bestseler, koji je nedavno preveden na hrvatski jezik, u kojoj je ispričana životna ispovijest Abby Johnson koja je nekada bila ravnateljica klinike Planiranog roditeljstva. Abby Johnson u knjizi opisuje kako je došlo do toga da – premda potječe iz konzervativne tradicionalne obitelji – i sama počini više pobačaja vlastite djece i pridruži se organizaciji koja promiče potpunu slobodu i dostupnost pobačaja i u svojim klinikama i sustavno ih vrši.

Opisujući svoj put od volonterke organizacije Planiranog roditeljstva do ravnateljice njihove klinike za pobačaje iznosi vrlo potresno svjedočanstvo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sa svojega položaja odstupila je nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju promatrajući preko ultrazvuka što se događa s djetetom u tim trenutcima. To je pokrenulo snažne promjene u njezinoj nutrini te se nakon punih osam godina rada u klinici za pobačaje pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu inicijative „40 dana za život“, a za koje je prije toga mislila da su joj glavni neprijatelji.

Bitno.net