Nakon prilične bure koju je u medijima izazvao reprezentativac hrvatske U-21 reprezentacije Josip Brekalo rekavši da nikada ne bi nosio vrpcu duginih boja, novinari Večernjeg lista kontaktirali su 20-godišnjeg igrača Wolfsburga da prokomentira nastalu situaciju.

“Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari”, rekao je Brekalo te se zahvalio svima koji mu porukama pružaju podršku.

Naglasio je i kako se ne želi više osvrtati na ovu temu te kako se želi posvetiti onome zbog čega je doveden u Wolfsburg: zabijanju golova i dobrim igrama.

Pažnju medija privukao je nakon što je “lajkao” statuse na društvenim mrežama koji su negativno komentirali sliku kapetana prve momčadi Josuhe Guilavoguija s novom kapetanskom trakom, no on je demantirao da je to učinio, objasnivši kako je bila riječ o kvaru na mobitelu.

Brekalo se osvrnuo i na mogućnost skorašnjeg poziva u seniorsku reprezentaciju, što uzevši u obzir njegovu igru u zadnje vrijeme nije neizgledno:

“To mi je san, životna želja, uvijek sam davao 100 posto za mladu hrvatsku vrstu i to ću činiti kada god dođe poziv iz tabora Vatrenih”, izjavio je.

Na kraju je poručio kako svima želi sve najbolje u nadi da će njegovi nastupi na terenu biti više u središtu pozornosti od stvari izvan njega, jer, kako je naglasio, on je “prije svega, nogometaš koji ima svoje stavove”.

Ivo Džeba | Bitno.net