Josip Brekalo, mladi hrvatski reprezentativac koji trenutačno igra u Bundesligi u nogometnom klubu Wolfsburg, izjavio je kako ne bi nosio kapetansku traku duginih boja u znak potpore homoseksualnim osobama jer je kršćanin i ne želi eksponirati simbol životnog stila s kojim se ne slaže.

“Odgojen sam kao vjernik. Ako netko želi odabrati drugačiji stil života, to je za mene u redu, jer to je njegova odluka. Ali, ne bih htio nositi poseban simbol koji izražava stav ljudi drugačijeg svjetonazora”, rekao je Brekalo.

On je reagirao na akciju koja je organizirana u nogometnom klubu Wolfsburg gdje će kapetani svih selekcija nositi kapetanske trake duginih boja u znak “potpore homoseksualnim osobama”. Neki novinari, naime, primijetili su da je Brekalo “lajkao” statuse na društvenim mrežama koji su negativno komentirali sliku kapetana prve momčadi Josuhe Guilavoguija s novom kapetanskom trakom.

Upitan da to pojasni, Brekalo je rekao da nije namjerno “lajkao” te statuse nego je njegov pametni telefon pokvaren te je tako došlo do pogreške. Dodao je kako nikada ne bi odobrio komentare u kojima ima mržnje.

“Poštujem tuđe odabire. Ali, moram reći kako ne mogu u potpunosti podržati kampanju koju moj klub provodi jer nije u skladu s mojim kršćanskim uvjerenjima”, prenio je njegovu izjavu Bild.

Njegove su izjave, očekivano, opisane kao “homofobne”. Brekalo je, očito, bio svjestan da će se to dogoditi, ali je hrabro odlučio svjedočiti svoja uvjerenja.

Kako će proći njegovo suprotstavljanje s agresivnim ozračjem političke korektnosti, tek treba vidjeti.

Goran Andrijanić | Bitno.net