U organizaciji Centra za obnovu kulture u petak 14. srpnja svoje svjedočanstvo o putu u Katoličku Crkvu održat će popularna nizozemska komentatorica Eva Vlaardingerbroek.

Predavanje će se održati u 20h u dvorani don Petra Šimića kraj crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Dvadesetšestogodišnja Eva Vlaardingerbroek najprisutnija je na Twitteru gdje je popularnost stekla komentiranjem prosvjeda nizozemskih farmera.

S vremenom je proširila područje svojeg komentiranja na razna pitanja kulture i društva te je sada na Twitteru prati 550 000 korisnika čime se prometnula u jednu od većih mladih konzervativnih zvijezda na Twitteru.

Iako rođena u obitelji oca koji je bio protestant i majke koja je bila katolkinja, vjera dugo vremena nije igrala bitnu ulogu u Evinom životu.

Do promjene je počelo dolaziti kada je pri kraju svojeg studija i pri početku profesionalne karijere u politici shvatila da u središtu društvenih previranja nije prvenstveno “politička borba (desnice i ljevice)”, nego “duhovna borba (dobra i zla)”.

“Otvoreno sam počela uključivati svoju vjeru u svoje političke komentare i odlučila da više nikada neću raditi kompromise oko toga. Tada sam doživjela što se događa kad izađeš i govoriš o svojoj ljubavi prema Kristu: zle sile u svijetu postaju sve glasnije, jer ništa ne mrze više od svjedočanstva”, ispričala je svojedobno.

Eva je katolkinjom postala u travnju ove godine, a na to ju je potaknulo jedno predavanje popularnog američkog apologeta Petera Kreefta naslovljeno “Sedam razloga zašto bi svatko trebao postati katolikom”.

“Pogledala sam (predavanje) i nisam ga mogla osporiti. Sve je imalo smisla”, kazala je.

Ostatak njezine priče saznajte u petak.