Izdavačka kuća Salesiana upozorila je jutros na svojem Facebook profilu na veliki broj negativnih recenzija i ocjena koje su dobili na Googleu u protekla dva dana.

Istaknuli su kako je dosadašnja ocjena izdavačke kuće kojom upravljaju hrvatski salezijanci bila 4,9 (od maksimalno 5) da bi u samo dva dana ona pala na 2,8.

Na sebi karakterističan način u Salesiani su se našalili na nastalu situaciju napisavši kako ih je ona pogodila jer su “uvijek imali petice u školi”.

“Ako mislite da zaslužujemo više od ocjene 1, slobodno nam ostavite ocjenu na Google recenzijama!”, napisali su, a njihovi pratitelji su žurno odgovorili jer se u međuvremenu ocjena Salesiane vratila na 4,9.

Za pretpostaviti je kako je razlog ovog na koncu neuspjelog “napada” na Salesianu nedavno objavljena knjiga u njihovoj nakladi naziva “Što je žena?”. Riječ je o knjizi Matta Walsha u kojoj autor opisuje kako je nastala transrodna teorija, objašnjava kako se ideje o njoj šire zapadnim svijetom i piše o tome kako se takve teorije šire akademskim i školskim sustavom. Walsh je autor i istoimenog dokumentarnog filma “Što je žena?” o kojem smo svojedobno pisali.

Da je upravo spomenuta knjiga razlog što se Salesiana našla na meti potvrdio nam je i njezin urednik Marin Periš koji kaže kako ovo nije jedini incident povezan s Walshovom knjigom. “Posljednjih dana doživljavamo napade zbog objavljivanja knjige ‘Što je žena?’ autora Matta Walsha koja kritički progovara o temi rodne ideologije. Šaraju se naši jumbo plakati i ostavljaju negativne ocjene te vrlo grube i nedolične recenzije na Googleu”, kazao je Periš.

Dodao je da se u izdavačkoj kući inače ne bi obazirali na ovakvu situaciju, no ovakve “akcije” imaju konkretne posljedice jer “negativna ocjena naše knjižare na Googleu smanjuje internetsku vidljivost”.

“Mi smo nakladnička kuća koja se pretežito bavi odgojnom tematikom i knjigu ‘Što je žena?’ objavili smo imajući u vidu dobrobit naše djece. Nikada ne nastupamo grubo ni navijački i volimo otvarati prostore civiliziranog dijaloga”, nastavio je Periš koji poziva i sve druge željne dijaloga da dođu na promociju knjige ‘Što je žena?’ koja će se održati 3. studenog u 20 sati, u dvorani pored crkve Svete Mati Slobode. Napomenuo je da će na tribini osim znanstvenika Petra Tomeva Mitrikeskog i psihoterapeutkinje Nikoline Essert, sudjelovati i feministica Marijana Bijelić.