U live intervjuu koji je danas dao za portal Index.hr, saborski zastupnik Ivan Pernar dao je zanimljiv odgovor na pitanje o abortusu.

“Kad je Friederike (majka njegova djeteta) bila trudna, gledala je moja majka negativno na trudnoću. Kad se rodilo dijete, moja majka je postala najsretnija baka na svijetu. Sve što radimo ako nemamo djece, nema smisla. Meni bi život bio besmislen”, poručio je Pernar.

“U svom životu ja sam se svojom odlukom odlučio protiv abortusu, moj izbor je život, a hoće li netko drugi napraviti neki drugi izbor… Moji roditelji su prvo imali moju sestru, koja je starija 5 godina od mene. Imali su mali stan, kad je mama ostala trudna sa mnom, on je bio taj koji je rekao nek se dijete rodi. Ljudi nisu svjesni, pogodilo me ovo pitanje, za djecu je to pitanje života i smrti, a ona nisu kriva, oni su taoci situacije. Nije poanta u tome da se brani ljudima abortus, nego da ih se informira i štiti”, kazao je Pernar, pri čemu su mu i oči zasuzile.

Pernar se osvrnuo i na molitelje ispred bolnica u kojima se vrši abortus:

“Da su molitelji mudri, molili bi za to da Vlada padne i da država dobije monetarni suverenitet. Njihovo je pravo da mole, zašto to čovjek ne bi smio raditi? Granicu su prešle strane banke, Hanžeković… Molitelji pred bolnicama nisu državni neprijatelji niti problem broj jedan”, rekao je Pernar.

Nažalost, s obzirom da je u nastavku intervjua izjavio kako ne bi zabranio pobačaj u Hrvatskoj, čini se kako i za gospodina Pernara vrijedi mantra američkih demokrata: “Ja sam protiv pobačaja, ali ne želim nametati svoj stav.”

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Bitno.net