isprika lidl brisanje križeva

“Iskreno se ispričavamo ako je dizajn ambalaže naših Eridanous proizvoda ikoga uvrijedio”, poručili su iz Lidl Hrvatska na naš upit o tome kani li se i hrvatska podružnica tvrtke ispričati zbog brisanja križeva s prehrambenih proizvoda nakon što je to napravila podružnica u Češkoj.

Naš portal poslao je upit priprema li Lidl Hrvatska sličnu ispriku zbog ambalaže koja se prodaje diljem Europe, imajući u vidu da su brojni hrvatski građani na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo zbog čudnovatog marketinškog poteza trgovačkog lanca koji dućane ima diljem kontinenta, a upravno središte u Njemačkoj.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Iskreno se ispričavamo ako je dizajn ambalaže naših Eridanous proizvoda ikoga uvrijedio. Dizajn ovih proizvoda bit će revidiran što je prije moguće. Nikada svojim proizvodima i njihovom ambalažom nismo izražavali nikakva ideološka ili politička stajališta niti ćemo to u budućnosti činiti.

Već duži niz godina u Lidlovim trgovinama diljem Europe prodajemo Eridanous, našu vlastitu robnu marku grčkih proizvoda. Tijekom niza godina ambalaža ovih proizvoda nekoliko se puta mijenjala, a ovoga se puta u redizajnu potkrala pogreška. Ispravljanje ove pogreške trenutno je naš prioritet.”

Kao što smo jučer objavili, češka podružnica njemačkog trgovačkog lanca ispričala se nakon ogorčenih reakcija javnosti na brisanje križeva s crkvi na fotografijama na ambalaži grčkih prehrambenih proizvoda. Češki Lidl poručio je kako je napravio pogrešku i kako će je ispraviti. U međuvremenu se zbog brisanja križeva ispričao i Lidl u Njemačkoj, zemlji gdje trgovački lanac ima svoju upravu.

Sada je i hrvatska podružnica Lidla krenula za njihovim primjerom, odgovorila na naš upit, ispričala se i tako ipak pokazala kako vodi računa o mišljenju svojih kupaca te uvažava specifičnosti kulturnog i društvenog konteksta u kojem posluje. Podsjetimo, belgijski Lidl se nije ispričao nego ambalažu nemušto opravdao svojom težnjom za “raznolikošću”.

Podsjetimo – nakon što je naš portal prvi u Hrvatskoj objavio priču o skandaloznom brisanju križeva na crkvama s grčkog otoka Santorini čije su fotografije na ambalaži grčkih proizvoda, puno kupaca javilo se na društvenim mrežama, među ostalim i na profilu Lidla te izrazilo svoje nezadovoljstvo i zaprijetilo bojkotom.

Naš portal odlučio je potom poslati upit na Lidl Hrvatska, a rezultat toga je ova isprika zbog pogreške trgovačkog lanca.

Goran Andrijanić | Bitno.net