ISPRIKA TRGOVAČKOG LANCA

Nakon našeg upita, Lidl Hrvatska se ispričao zbog brisanja križeva: Žao nam je ako smo nekog uvrijedili

“Iskreno se ispričavamo ako je dizajn ambalaže naših Eridanous proizvoda ikoga uvrijedio. Dizajn ovih proizvoda bit će revidiran što je prije moguće”, poručuju iz Lidl Hrvatska

isprika lidl brisanje križeva

“Iskreno se ispričavamo ako je dizajn ambalaže naših Eridanous proizvoda ikoga uvrijedio”, poručili su iz Lidl Hrvatska na naš upit o tome kani li se i hrvatska podružnica tvrtke ispričati zbog brisanja križeva s prehrambenih proizvoda nakon što je to napravila podružnica u Češkoj.

Naš portal poslao je upit priprema li Lidl Hrvatska sličnu ispriku zbog ambalaže koja se prodaje diljem Europe, imajući u vidu da su brojni hrvatski građani na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo zbog čudnovatog marketinškog poteza trgovačkog lanca koji dućane ima diljem kontinenta, a upravno središte u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Iskreno se ispričavamo ako je dizajn ambalaže naših Eridanous proizvoda ikoga uvrijedio. Dizajn ovih proizvoda bit će revidiran što je prije moguće. Nikada svojim proizvodima i njihovom ambalažom nismo izražavali nikakva ideološka ili politička stajališta niti ćemo to u budućnosti činiti.

Već duži niz godina u Lidlovim trgovinama diljem Europe prodajemo Eridanous, našu vlastitu robnu marku grčkih proizvoda. Tijekom niza godina ambalaža ovih proizvoda nekoliko se puta mijenjala, a ovoga se puta u redizajnu potkrala pogreška. Ispravljanje ove pogreške trenutno je naš prioritet.”

Kao što smo jučer objavili, češka podružnica njemačkog trgovačkog lanca ispričala se nakon ogorčenih reakcija javnosti na brisanje križeva s crkvi na fotografijama na ambalaži grčkih prehrambenih proizvoda. Češki Lidl poručio je kako je napravio pogrešku i kako će je ispraviti. U međuvremenu se zbog brisanja križeva ispričao i Lidl u Njemačkoj, zemlji gdje trgovački lanac ima svoju upravu.

Sada je i hrvatska podružnica Lidla krenula za njihovim primjerom, odgovorila na naš upit, ispričala se i tako ipak pokazala kako vodi računa o mišljenju svojih kupaca te uvažava specifičnosti kulturnog i društvenog konteksta u kojem posluje. Podsjetimo, belgijski Lidl se nije ispričao nego ambalažu nemušto opravdao svojom težnjom za “raznolikošću”.

Podsjetimo – nakon što je naš portal prvi u Hrvatskoj objavio priču o skandaloznom brisanju križeva na crkvama s grčkog otoka Santorini čije su fotografije na ambalaži grčkih proizvoda, puno kupaca javilo se na društvenim mrežama, među ostalim i na profilu Lidla te izrazilo svoje nezadovoljstvo i zaprijetilo bojkotom.

Naš portal odlučio je potom poslati upit na Lidl Hrvatska, a rezultat toga je ova isprika zbog pogreške trgovačkog lanca.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Objavljeno: 6. rujna 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi