U ime obitelji
“Ili, zašto profesorica Barić, predsjednik Josipović i zastupnik Kregar ne smiju vršiti pritisak na Ustavni sud

Pritisci na Ustavni sud opet se pojačavaju. Što manje prava i pravde – to više pritisaka. Nakon što je postalo 100 % jasno da je referendumsko pitanje Građanske inicijative „U ime obitelji“ i pravna procedura izjašnjavanja u potpunosti u skladu s Ustavom, pravni tim “Odreda za preodgoj hrvatskih birača” krenuo je u novi napad.

Oni potiču, baš kao i Jutarnji list, njihovo službeno glasilo, sve koji su protiv građanskog referenduma da zaspu Ustavni sud zahtjevima za moratorij, odnosno „zaleđivanje“ referenduma. Naime, nositelji njihovog pravnog tima, svi redom profesori prava – Kregar, Josipović i Barić – traže u svoje osobno ime, ime Vlade i njezinih satelita (tj. provladinih udruga) – da se „zaledi“ izjašnjavanje građana na referendumu 1. 12. 2013. Cilj im je pravnim smicalicama onemogućiti građane Hrvatske da iziđu na referendum i na najdemokratskiji mogući način kažu jesu li za to da se brak kao zajednica žene i muškarca zaštiti Ustavom.

Pravni tim “Odreda za preodgoj hrvatskih birača” traži da birači pričekaju i glasuju o braku tek onda kada to bude više odgovaralo „ekipi“ na vlasti i njihovim satelitima. To znači da o ustavnoj zaštiti braka ne odlučuju sada, kad ministar Bauk pokušava kroz Zakon o životnom partnerstvu sadržajno izjednačiti brak i homoseksualnu vezu, već da to učine tek onda kada ministar ostvari svoju namjeru da se homoseksualna veza izjednači s brakom kroz Obiteljski zakon. Tako bi dobili barem jedno uporište za svoju tezu da je referendumsko pitanje diskriminatorno, a sada ga nemaju jer Obiteljski zakon jasno kaže da je brak jedino zajednica žene i muškarca.

Ovo je još jedan opasan pokušaj pritiska vladajućih na Ustavni sud i izigravanja hrvatskih birača i demokracije. Građane koji su, poštujući zakone i Ustav, uz velike osobne žrtve i neprekidna podmetanja vlasti – omogućili da hrvatski građani, ako tako želi većina, prvi put unutar pravnog okvira RH, prvim građanskim referendumom u 22 godine neovisne Hrvatske, stave VETO na trenutačnu politiku vladajućih prema braku, djeci i obitelji.

I zato je podrška građanskom referendumu 1. 12. 2013. i podrška demokraciji. Ne samo braku kao zajednici žene i muškarca, već i Hrvatskoj, kao demokratskoj zemlji slobodnih ljudi.

U 2013. godini koju je Europska unija proglasila godinom osnaživanja svojih građana, hrvatski građani ne prihvaćaju da:
– Profesorica ustavnog prava – Sanja Barić – zloupotrebljava društveni ugled svoje nastavne pozicije i vrši pritisak na Ustavni sud. Profesorica Barić, kako je izbrojala jedna volonterka, u proteklih je 10 dana više od 60 puta prozvala Ustavni sud koristeći medije – televiziju, radio, novine i portale, vršeći pritisak bez presedana u demokratskoj Hrvatskoj.
– Predsjednik Josipović, kojem hrvatski birači svaki mjesec zarade plaću, i koji bi trebao biti predsjednik svih hrvatskih građana, sudjeluje u kampanji koja vrši pritisak na Ustavni sud RH i govorom mržnje vrijeđa sve birače koji ne misle kao on.

– Saborski zastupnik Kregar, nekadašnji dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doprinosi pritiscima na Ustavni sud i propagandnoj kampanji novina koje su proračunu RH dužne stotine milijuna kuna.

U 2013. godini – godini građana u EU – usprkos smicalicama vlasti, građani Hrvatske izaći će kao slobodni ljudi na referendum koji su sami organizirali i pokazati da su ZA brak kao zajednicu žene i muškarac i ZA demokratsku i uljuđenu Hrvatsku.”

www.uimeobitelji.net