Nakon poziva biskupa dijelu vjernika da se zbog širenja bolesti COVID-19 suzdrže od dolazaka na liturgijska slavlja i pobožnosti, Hrvatski katolički radio od ponedjeljka 16. ožujka, počeo je s emitiranjem posebnog programa tijekom kojeg će se svakodnevno prenositi sveta misa u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu te će se moliti za obranu od opasnog virusa.

Osim prijenosa misnoga slavlja, slušatelji su pozvani svakodnevno s redakcijom HKR-a u podne, nakon Angelusa, na molitvu Bogu za pomoć, utjehu i spasenje koju su pripremili predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) kardinal Angelo Bagnasco i predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) kardinal Jean-Claude Hollerich DI.

S obzirom na liturgijske odredbe o ograničenom broju vjernika koji smiju sudjelovati na misi, Hrvatski katolički radio prenosit će misno slavlje i prvog utorka u 19 sati iz crkve sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu kako bi poruka Sveca svega svijeta doprla do sve većeg broja vjernika.

IKA | Bitno.net