Dragi vjernici Gospićko-senjske biskupije,

neki su nas vjernici upozorili, kako Udruga Kristofori čiji je osnivač poznati hrvatski karizmatik laik g. Josip Lončar, na nekim mjestima u Gospićko-senjskoj biskupiji, na primjer u Gospiću u hotelskoj dvorani i u Rakovici u privatnim kućama održavaju seminare pod nazivom Tečaj za molitvu.

Hrvatska biskupska konferencija ograđuje se od seminara pod vodstvom g. Josipa Lončara. Crkveni propisi nalažu, a to preporučuje i Hrvatska biskupska konferencija, da se za djelovanje karizmatskih skupina na području jedne partikularne Crkve treba tražiti dopuštenje mjesnog biskupa Ordinarija.

Ne ulazimo u pitanje osobe voditelja duhovnih seminara, već ističemo da se nije ni usmeno ni napismeno obratio ovom ordinarijatu da protumači o kakvom se “duhovnom seminaru” radi. Također od ovoga ordinarijata nije zatražena potrebna suglasnost.

Sveti Ivan u svojoj poslanici upozorava: “Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet” (1 Iv 4,1).

Odgovoran za katolički nauk i svjestan da u ovoj partikularnoj Crkvi postoji dostatan broj svećenika koji se redovito brinu o duhovnom, sakramentalnom i liturgijskom životu ovaj ordinarijat, ne poznavajući sadržaj duhovnih susreta, ne može preporučiti vjernicima Gospićko-senjske biskupije da sudjeluju na duhovnim susretima koji se održavaju u hotelskim dvoranama i privatnim kućama.

Srdačno vas pozdravljam,

+ Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski

PRIOPĆENJE GOSPIĆKO-SENJSKOG BISKUPA MONS. ZDENKA KRIŽIĆA:

Dragi vjernici Gospićko-senjske biskupije,

neki su nas…

Objavljuje Gospićko – senjska biskupijaPonedjeljak, 15. listopada 2018.

Bitno.net