Duhovnu obnovu predvode don Damir Stojić, o. Ike Mandurić i vlč. Ivan Valentić, a glazbeno animiranje programa vode Alan Hržica, Petar Buljan i Nadbiskupijski zbor mladih.

U ime domaćina sve je pozdravio preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral, istaknuvši da im je cilj mladima prenijeti riječi za vječnost, Kristove riječi pretočene riječima današnjice. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić mlade je pak riječima pape Franje pozvao da se „usude sanjati velike stvari”.

Mladi će ovoga vikenda imati priliku sudjelovati na katehezama trojice svećenika, sudjelovati u misnim slavljima i prisustvovati večernjem glazbenom slavlju i tako se pripremiti za akademske izazove koji su pred njima, iz perspektive duhovnog rasta, razvoja i formacije. Cilj je događanja obnova zajedništva. Važno je pokazati mladima da nisu sami, da postoje mnogi koji misle i žive slično te da kroz zajednice mladih ili pokreta koji već postoje i djeluju na razini Zagrebačke nadbiskupije, mogu sazrijevati u vjeri, istodobno s intelektualnom formacijom koju dobivaju na sveučilištu, ističu organizatori.

Razgovor s organizatorima duhovne obnove možete pročitati ovdje.

Osim nagovora koji će održati spomenuti svećenici, obnova će imati i svoj slavljenički dio koji će animirati Alan Hržica (zajednica Srce Isusovo) i Petar Buljan (zajednica Božja pobjeda), uz pratnju Nadbiskupijskog zbora mladih.

Bitno.net