Oko 1500 Kaštelana okupilo se na koncertu kršćanske duhovne glazbe u nedjelju 4. ožujka u gradskoj dvorani u Kaštel Starom povodom proslave Dana grada Kaštela.

U korizmenom ozračju, uz pjesme izvođene s naglaskom na snagu vjere i žrtvu Krista na križu, dva sata programa dotaknulo je srca sudionika ovog događaja.
Uz domaćine, kaštelanski VIS Signum i mlade molitvene zajednice Dobri Pastir, izvođači su bili: Božja slava bend, grupa Emanuel, fra Marin Karačić, Petar Buljan iz Božje pobjede, sestre Ramljak i zbor Mihovil.
Koncert pod nazivom “Blagoslivljajmo Gospodina” bio je besplatan, a organizirala ga je koordinacija katoličkih karizmatskih molitvenih zajednica naziva Obnova u Duhu Svetome Splitsko-makarske nadbiskupije i zajednica Dobri Pastir iz Kaštela, uz pokrovitelja grad Kaštela. Na koncertu je bio nazočan i gradonačelnik grada Denis Ivanović koji je i na ovaj način podržao obilježavanje Dana grada.

U podjeli ulaznica sudjelovale su kaštelanske župe, kao i župa Gospe od Anđela iz Trogira te Gospe od Zdravlja iz Splita.

Koncert je započeo blagoslovom don Mije Grozdanića, nastavio se upečatljivom molitvom fra Marina Karačića, te završio riječima don Darija Čorića, koji je pozvao sve da rasplamsalu Božju ljubav ponesu u svojim srcima.

“Do sada je bilo uobičajeno da se za Dan grada Kaštela organizira koncert svjetovne glazbe. Mi u ODS-u smatrali smo kako je prikladnije da se u korizmeno vrijeme slavi Gospodin. Raduje me što je dvorana bila puna i nadam se da će ovo događanje postati tradicija”, izjavila je realizatorica ovog projekta Obnove u Duhu Svetome, Monika Režić, inače članica molitvene zajednice Dobri Pastir iz Kaštela.

Koncert su podržale razne tvrtke iz Kaštela, a dobrovoljne priloge za održavanje koncerta dali su i župljani koji su ulaznice preuzimali nakon nedjeljnih misa.

Dio doniranih sredstava namijenjen je oboljelim Kaštelanima kojima su potrebni skupi lijekovi i aparati.

Nadodajmo kako je događaj okupio većinom mlade te tako pokazao da ponuda kvalitetnog i dobrog sadržaja nailazi na dobru prihvaćenost kod mladih i njihove pozitivne odjeke.

Bitno.net