SHKM Dubrovnik

Posebna novost je imenovanje Ane Marčinko pročelnicom Ureda za mlade i Biskupijskog vijeća za mlade. Ana Marčinko vršila je službu tajnice Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži, a zanimljivost je da su, osim u Dubrovačkoj biskupiji, u svim ostalim (nad)biskupijama u Hrvatskoj pročelnici Vijeća za mlade svećenici, te je naša biskupija postala prva i jedina koja na tom mjestu ima laikinju.
Dosadašnji pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić imenovan je rektorom Biskupijskog sjemeništa, župnim vikarom katedralne župe Gospe Velike i pročelnikom Vijeća za duhovna zvanja.
Don Marinko Šljivić imenovan je upraviteljem Biskupskog doma i tajnikom Katehetskog ureda.

Don Hrvoje Katušić, završetkom svoje službe potpredsjednika Organizacijskog odbora SHKM-a vraća se na studij u Rim.

Ovom prilikom, mladi Dubrovačke biskupije iskreno se zahvaljuju don Marinu na njegovom vođenju Vijeća za mlade, te mu žele uspješan nastavak pastorala na novoj službi u kojoj je također usmjeren k mladima. Zahvaljuju i don Hrvoju na proteklih godinu dana, želeći mu uspješan nastavak studija i radosno očekujući njegov povratak u biskupiju. Zahvaljujući Ani Marčinko za sve učinjeno za SHKM, žele joj puno uspjeha na posebno odgovornoj službi pročelnice „njihovog“ Vijeća, tj. Vijeća za mlade, uvjereni da će nastaviti s jednakim žarom raditi za mlade kao što je to činila i do sada.

Ostala imenovanja možete vidjeti na web stranici Dubrovačke biskupije.

mladi-dbk.com